Verdens største Buddhabilde

Buddha Mountain (Khao Chee Chan)

Khao Chee Chan (เขาชีจรรย์), også kjent som Buddha Mountain, er i hovedsak en stor fjellvegg med et svært låserskåret Buddha-bilde. Dette Buddhafjellet er et kjent landemerke Pattaya da det er verdens største Buddhabilde (130×70 meter) og er avbildet på mange postkort og turistbrosjyrer rundt om i Pattaya. Selv hadde jeg vært i Pattaya mange ganger før jeg endelig så dette fjellet med egne øyne, da det ligger et godt stykke sør for byen.

Det å komme hit var ikke helt uproblematisk uten at man har egen bil, moped eller arrangert transport. Vi hadde ingen av delene, og reiste med kun penger og kart i lommen. Først en bath buss nedover Sukhumvit road mot Sattahip som kostet 20 bath per hode. Etter å ha etterlagt oss en del kilometer og et godt stykke forbi Ambassador og Mimosa, men før Nong Nooch Garden, gikk vi av uten å egentlig ane hvordan vi skulle komme oss videre fra krysset. Vi visste kun at vi skulle ta inn til venstre fra Sukhumvit, men dette stedet ligger seks kilometer innover veien. Vi spurte om råd på den første restauranten vi så, og en av gjestene der tilbydde oss å kjøre oss, så vi begge satt bakpå mopeden hans. Han fikk 100 bath for turen. Da vi kom frem, var det et stort fruktmarked og en parkeringsplass fyllt opp med store busser og en haug med kinesere.

Når man går inn hovedinngangen fra veien, kommer man først inn til en liten bygning med miniatyrmodell av stedet, en vegg fyllt med store innrammede bilder som beskriver stedet på thai og kinesisk, et gulltempel i miniatyrstørrelse midt i rommet i tillegg til noen flokker med ivrige og nysgjerrige kinesere. Foran og rundt fjellet er det en liten hage med litt forskjellig i. Hovedattraksjonen i denne hagen er selvsagt den kjente fjellveggen med det store Buddhabildet.

På fjellveggen står det:
๒๕๓๙
พระพุทธมหาวชิรอุตตโมภาสศาสดา

Første linje er året 2539 som tilsvarer år 1996 i vår kalender. Andre linje er denne buddhaens fulle navn: Phra Phuttha Maha Vachira Uttamopat Satsada som betyr “Buddhaen som skinner klart og opplyser alle”. Dette er en Buddha fra Sukhotai-tiden.

Dette prosjektet som kostet 150 millioner bath, ble laget i 1990 for å markere kongens 50-års jubileum i 1996 for hans tiltredelse til tronen. Buddhafjellet ble åpnet i 1993 av kongen selv. For utformingen av Buddhafjellet ble det brukt amerikansk laserteknologi for å gravere inn bildet. Dette ble gjort kun om kveldene for at de skulle kunne se laseren ordentlig. Denne utformingen tok bare to dager. Etterpå ble sporene så ble fyllt med bladgull på innsiden, noe som tok flere måneder.

Rett nedenfor fjellet ligger “Cheechan Sunflower Gerden” (สวนทานตะวัน ชีจรรย์ซันฟลาวเวอย์) som er en svær solsikkehage. Denne er også åpen for å gå inn i dersom man skulle ønske det.

Etter å ha sett oss ferdig her, tok vi turen videre til Silverlake Vineyard, en severdig vingård som ligger i gåavstand fra Buddhafjellet.

  • Åpent fra 06:00 til 18:00
  • Khao Chee Chan ligger i Najomtien kommune (tambon) i Sattahip distrikt (amphoe) i Chonburi fylke (changwat).
  • Ingen inngangspenger.
  • Link til forenklet kart

 


(annonser2)

Chonburi av Tempelet

Litt av tempelet i Chonburi (Pattaya etc.). Kommer mer.

Mer...

Verdens største Buddhabilde

Khao Chee Chan (เขาชีจรรย์), også kjent som Buddha Mountain, er i hovedsak en stor fjellvegg med et svært låserskåret Buddha-bilde. Dette Buddhafjellet er et kjent landemerke Pattaya da det er verdens største Buddhabilde (130×70 meter) og er avbildet på mange postkort og turistbrosjyrer rundt om i Pattaya. Selv hadde jeg vært i Pattaya mange ganger […]

Mer...

Ting å gjøre i Pattaya

Ingen andre steder i Thailand skaper så stor debatt som akkurat Pattaya. Noen elsker byen, andre hater den. Og mange har sterke meninger om byen uansett om de har vært der eller ei. Byens rykte er selvfølgelig ikke ufortjent, for det kryr av barer, fyll og prostitusjon av alle tre kjønn. Stranden er kjent for å være […]

Mer...


    thaipostno

    thaipostno