Søndagstur til Walking Street

Bang Saray Walking Street

En søndag i Juni, tok jeg meg en tur til et sted jeg kun hadde lest litt om på nettet, men aldri vært før – Walking Street utenfor Jomtien. Nærmere bestemt Bangsaray Walking Street (บางเสร่ ถนนคนเดิน). Ingen av oss hadde vært i Bangsaray heller før. Bangsaray er en kommune (tambon) mellom Pattaya og Sattahip som har sin egen strand og sin egen Walking Street. Men denne Walking Streeten er noe helt annet enn Pattaya Walking Street. Bangsaray Walking Street er et tiltak fra kommunen for å promotere Bangsaray for turister med lokal kultur og lokale produkter. Hovedsaklig er dette et rundt 1 km langt marked som ligger langs strandgaten hvor det selges alt mulig av klær, mat, dill og dall. På andre enden av markedet, var det noen gutter som drev med Muay Thai. Men det lille vi så var dessverre ikke særlig spennende, siden det kun var targettrening og ikke noe sparring eller wai ram. Mulig det kom senere. Noe som skilte seg positivt ut med med denne Walking Streeten var forandringen fra Pattaya sin hektiske turistfelle. Denne er mye mer fredelig og nesten helt fri for faranger. Den lå idyllisk til langs stranden, og vi hadde en kjempeflott solnedgang med en helt knall rød himmel. Gaten levde også opp til sitt navn, det var nemlig og heldigvis ingen biler og motorsykler som skulle trenge seg forbi her.

Rett oppenfor strandgaten var det et underholdningsområde. Her fantes det enda flere salgsboder, en lekeplass med bl.a. et hoppeslott med rusjebane for de yngste, og et konsertområde med tre scener side ved side. Disse tre scenene ble aktivt brukt, hovedsaklig av tre grupper med unge kvinnelige showdansere. Hver gruppe hadde sin egen kostyme og stod på sin egen scene mens noen på den midterste scenen stod for musikken. Dansedamene skiftet antrekk og roterte scene for hver låt. I tillegg til dansedamene, var det også andre underholdningsinnspill som solo- og duettsangere, pardans, seniordans, tradisjonell gammeldags thaidans og litt prat og applaus mellom innslagene. Sceneunderholdningen så ut til å aldri ta slutt, så etter et par timer, kastet vi inn håndkléet og beveget oss videre. Håper vi ikke gikk glipp av det beste.

Vi var der 7. juni 2015 fra 16-17-tiden til 21-tiden. Om du er interessert i å sjekke det ut, kan det være greit å vite at Bang Saray Walking Street ikke holder marked daglig. Så vidt jeg vet, er det kun første søndagen hver måned fra kl. 15 til 21.

For å komme hit, kan man ta en hvit bath buss fra Pattaya og sør mot Sattahip. Hopp av når du ser et av skiltene til Bang Saray på høyre side av veien, forbi og på samme side som Ambassador Hotel. Det koster 20 bath per person én vei. Fra Sukhumvit-Bangsaray-krysset er det kun et par kilometer ned til stranden, så man kan fint gå om man ikke har annen transport. Det å komme seg hjem igjen var litt værre. Da vi skulle tilbake til Jomtien i 22-tiden, var det nemlig ikke mange bath busser å se. Etter kanskje 20 minutter med venting langs Sukhumvit road, så vi én eneste bath buss kjøre forbi, og den kjørte i motsatt retning. Vi ordnet til slutt transport ved å haike med noen som kjørte oss til døren for 300 bath.

Kommunen Bangsaray sitt nettsted (thai)


(annonser2)

Ting å gjøre i Pattaya

Ingen andre steder i Thailand skaper så stor debatt som akkurat Pattaya. Noen elsker byen, andre hater den. Og mange har sterke meninger om byen uansett om de har vært der eller ei. Byens rykte er selvfølgelig ikke ufortjent, for det kryr av barer, fyll og prostitusjon av alle tre kjønn. Stranden er kjent for å være […]

Mer...
  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments