Hotellguide

Denne guiden omhandler både hotell, hostell, motell, gjestehus, bed and breakfast, vandrerhjem, ungdomsherberg, resorter, bungalows, ferieboliger og alle andre muligheter for overnatting. Om enn ikke helt presist, så brukes her begrepet hotell for enkelhets skyld som et samlebegrep for alle typer overnattingssteder.

Det er mange måter å booke hotellrom på. Man kan møte opp i resepsjonen, booke via telefon, mail eller hjemmesiden deres, booke via en pakkereise, booke via et bookingsselskap, eller finne hotell via en søkemotor. Prisene på rommene vil også kunne variere en del etter fra hvor og hvordan man booker rom. Hva som er best eller billigst finnes det delte meninger om.

En søkemotor, også kjent som metasøkemotor og prissammenliknere, er en nettside som søker gjennom mange bookingselskaper, og noen ganger også direkte hos hotellene. Søkemotorene selger altså ikke rom slik bookingsselskapene gjør, men de får provisjon på å ta deg videre til en bookingsside hvor du ender opp med å bestille rom. Dette betyr ikke at rommet blir dyrere for deg som gjest. Tvert imot vil du som gjest ofte fortere finne et bedre tilbud takket være søkemotoren.

Bookingssidene tjener provisjon på å selge rom og hjelper også ukjente hoteller med å bli funnet. Dette betyr heller ikke at sluttprisen for gjesten blir høyere. Men fra hotellets side er det dermed mest gunstig at gjester bestiller direkte fra dem i stedet for fra en bookingsside. Noen fordeler med å bestille fra en bookingsside i forhold til direkte fra hotellet er at de ofte kan tilby rommet til lavere pris, og diverse andre fordeler som prismatch, poengsystemer osv.

Det finnes også en del skandinaviske hoteller rundt omkring i Thailand om du av en eller annen grunn skulle foretrekke det. Sjekk listen over skandinaviske virksomheter i Thailand her.

Et alternativ til hotell er ferieboliger, det som på engelsk kalles vacation rentals. Dette er alle mulige typer private boliger som medlemmene leier ut via et byrå. Utleieselskapet fungerer dermed som et mellomledd mellom utleier og leietaker. Boligene kan være en leilighet, et hus, et rom, en iglo, et telt, en båt eller hva som helst hvor man kan sove.

Et annet alternativ er gjestfrie tjenester, det som på engelsk kalles hospitality service, hospitality exchange, accommodation sharing, hospex, home stay networks eller home hospitality. Dette er en annen type form for sosialt nettverk som går ut på at man får bo gratis rundt omkring i verden hos andre medlemmer. Som regel er dette i bytte mot at man også tilbyr sin egen bolig til gratis utlån, eller mot at man utfører avtalt frivillig arbeid.

Du kan også få eller dele tips og erfaringer i Facebook-gruppen Hotell opplevelser i Thailand.

Dette er ikke en komplett liste over alle selskapene som tilbyr overnatting, men et rikelig utvalg. Klikk deg inn på selskapet for mer informasjon om det enkelte selskapet. Legg gjerne igjen en kommentar om du ser noen feil i listen.


(annonser2)


  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments