Katolismens inntog i Sriracha

Katolsk museum, skole, kirke og gravgård

Bilder og artikler fra templer i Thailand blir som regel møtt med noen likes og loves. Men en artikkel om en katolsk kirke og skole vil nok lett skape flere og sterkere reaksjoner blant nordmenn.

Byggene på området så uansett interessant nok ut til at det måtte fotograferes og dokumenteres. To kirkebygg lå tett i tett, et med åpne vegger hvor det så ut til å at det var i ferd med å bli beholdt en begravelse (RIP til vedkommende), og en høy og stilig bygning som visst var under renovasjon innvendig. Den store kirkens navn er Sacred Heart Catholic Church (วัดคาทอลิก พระหฤทัยพระเยซูเจ็า). Bak kirken ligger en veldig fin gravgård med store gravsteiner med thai og kinesisk skrift.

Vedsiden av det mektige bygget, lå et annet interessant bygg – en stor båt. Eller iallefall så det ut som en. Vi fant fort nok ut at denne båtens funksjon ikke var å seile på sjøen, men å være en skole. Jepp, en skole formet som en båt. Skolens navn er Darasamutr School (โรงเรียนดาราสมุทร ศรีราชา), og er en del av dette katolske området.

Katolismens inntog i Sriracha

Slået op af Kong DaniSøndag den 26. februar 2017

I skolegården kom vi over et skilt hvor det var annonsert et museum – Chantaburi Diocese Museum (พีพีธภัณทัลังมมณทลจันทบุรี). Men vi så ingen åpenbar inngang, så vi måtte spørre noen på stedet etter det. Da kom en student og viste oss vei og låste opp for oss så vi kunne ta en titt. Ingen inngangspenger ble krevd.

Katolismens inntog i Sriracha

Slået op af Kong DaniSøndag den 26. februar 2017

Dette stedet ligger langs Sukhumvit mellom Sriracha og Bangsaen. For å komme dit, tok vi baht buss fra Pattaya til Sriracha langs Sukhumvit road.


(annonser2)

Sriracha Nakorn

Når nordmenn eller faranger i det hele tatt nevner provinsen Chonburi, er det omtrent synonymt med Pattaya. Men Chonburi har mange flere steder og byer. For folk som reiser til Pattaya, er Sriracha kanskje kun kjent for sin tigerzoo. Men Sriracha er faktisk en populær turistby, bare ikke blant faranger. Turistene i Sriracha er hovedsaklig japanere, […]

Mer...
  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments