Ankomst flyplassen i Thailand

Akkurat landet, hva nå?

Flyet har endelig landet og du har akkurat ankommet flyplassen. Hva nå?

Det finnes 11 internasjonale flyplasser i Thailand. Mest sannsynlig lander du enten på Suvarnabhumi Airport (BKK) eller Phuket International Airport (HKT). Selv om denne artikkelen har BKK i fokus, kan det meste også overføres til andre flyplasser. Merk at det finnes to internasjonale flyplasser i Bangkok – Suvarnabhumi (BKK) og Don Mueang (DMK).

Her er en offisiell instruksjonsvideo for ankomstprosessen på Suvarnabhumi Airport. Flyplassen er ikke så avansert at det trengs en egen bruksanvisning, men det finnes likevel noen tips som kan være kjekke å ta med seg, i tillegg til en del lover om toll og annet. Videoen er laget av AOT (Airports of Thailand PCL).

Instruksjoner for deg som skal fly videre innenlands

 1. Disembark
 2. Contact your check-in counter
 3. Go through Passport Control
 4. Undergo Customs inpection
 5. Go through security inspection
 6. Wait for boarding

Instruksjoner for deg som skal fly videre til et annet land

 1. Disembark
 2. Follow the sign
 3. Go through security inspection
 4. Contact your check-in counter
 5. Wait for boarding

Instruksjoner for deg som ikke skal fly videre

 1. Disembark
 2. Present your passport
 3. Retrieve your baggage
 4. Undergo customs inspection
 5. Proceed to Arrivals hall
 6. Have a pleasant journey

Det første jeg gjør når jeg ankommer flyplassen er å gå på badet og freshe meg opp littegrann så jeg slipper å både se ut og lukte som et troll på perleportene (immigration og toll). Køen på immigration (passkontrollen) kan være alt fra 1 minutt til 1 time, så det gjelder å komme seg inn i køen så fort som mulig. Kan være kjekt å vite at det på BKK finnes det to steder med passkontroll. Er det lang kø det ene stedet, så sjekk det andre før du stiller deg i køen! Det andre finner du ved å gå ca. 100 meter forbi det første.

Etter å ha ankommet ankomsthallen, tar jeg ut noen småpenger. Å ta ut eller veksle på flyplassen gir veldig dårlig kurs, så ta derfor ikke mer ut enn nødvendig, akkurat nok til noe å drikke, til påfyll av SIM-kort og til buss / taxi / tog.

Når man er på flyplassen er det like greit å først som sist å skaffe seg en thai SIM-kort eller fylle på om man har et fra før.

Fra flyplassen er det gode buss/tog-forbindelser til både Bangkok, Pattaya, Hua Hin, Koh Chang og andre steder. Skal du en av disse stedene, så sjekk også denne guiden. Om du vil heller ta taxi, så ikke velg en taxi fra 2. etasje. Disse taxiene er kjent for å ta dobbel og trippel pris. Gå heller ned en etasje og få en taxi til riktig pris.

Trenger du overnatting i nærheten av flyplassen? Det finner du her.

Dette innlegget er under utvikling.


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments