Hva om du mister bankkortet på turen?

Har du en nødplan? hva gjør du om du mister kortet underveis? For det ene bør du kunne sperre kortet så kjapt som mulig. For det andre bør du ha et reservekort og/eller kontanter. Det kan ta veldig lang tid å få noe sendt i posten fra Norge til Thailand.

Det anbefales å reise med både Visa og Mastercard. Disse bør du oppbevare adskilt, slik at om du mister eller blir frastjålet ett, har du fremdeles det andre. Man bør ellers aldri oppbevare koden sammen med kortet.

Om du trenger å få noen hjemme fra Norge til å sende deg penger så kjapt som mulig, så kan dere bruke Western Union eller World Remit. Økonomisk sett lønner det seg med bankoverføring, men fordelen med disse tjenestene er at en overføring kan gjøres iløpet av noen minutter, mens en bankoverføring tar noen dager før pengene ankommer, noe som av og til kan være kritisk om man har blakket seg. En annen fordel er at du ikke trenger minibankkort for å ta imot penger med disse tjenestene. En bankoverførsel hjelper jo ikke mye om man har mistet kortet sitt.


(annonser2)

Økonomi

Alt om økonomi og penger. Hvor mye penger trenger jeg på turen? Hva om jeg mister kortet mitt? Hvor skal jeg oppbevare pengene og andre verdisaker? Hvorfor virker ikke kortet i Thailand? Hvordan sender man penger til Thailand? Innlegget er under utvikling.

Mer...
  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x