Thai SIM-kort

Er du på ferie i Thailand, få deg et Tourist SIM card

Når jeg er i Thailand, har jeg et eget thai SIM-kort som jeg bruker for både å ringe i Thailand og for mobildata. De fleste store operatørene, inkludert TrueMove, AIS og dtac tilbyr thai SIM-kort som er beregnet for turister som bare skal være i landet noen uker. Ganske kjekt å ha, i allefall dersom du reiser sammen med noen, eller om det er en sjanse for at man treffer på nye folk. Da kan man ringe og tekste hverandre uten å bli ruinert av interkontinentale tellerskritt, og å ha muligheten til å bruke mobildata døgnet rundt. Skaff deg et SIM-kort på flyplassen! Kjøpte du ikke på flyplassen er det fullt mulig å få kjøpt SIM-kort på telefonselskapene sine filialer rundt omkring i landet.

Hvilket telefonselskap er best?

Det finnes flere pakker med forskjellig varighet, datamengde (antall MB), hastighet, ringeminutter og pris. Det finnes også flere forskjellige teleselskaper for ringing og data. De tre største er AIS , dtac og TrueMove. Det er ingen bred enighet om hvilket som er best, og alle har sine styrker. Ikke sjelden handler diskusjonen om hvem som er best ikke bare om dekning, hastighet og pris, men også om politikk.

Ifølge en test fra Beachmeter i 2015 var dette konklusjonen:

AIS 12Call

Grunnlagt 1986 og er idag Thailands eldste og største telefonselskap.

 • Best dekning jevnt over landet.
 • Best signal utenfor alfarvei.
 • Hverken kjappest eller rimeligst.

dtac

Eid av norske Telenor, og er det tredje største i Thailand.

 • Konkurransedyktige priser.
 • Grei dekning jevnt over landet.
 • Grei internetthastighet.

TrueMove H

Nest størst i Thailand.

 • Best og raskest nett i byer.
 • Konkurransedyktige priser.
 • Ikke så bra utenfor alfarvei.

Men denne testen er allerede et par år gammel, og utviklingen går fort.

Turist SIM-kort er et kontantkort (Prepaid Card) og kan fylles på på steder som 7-Eleven, Family Mart og i mange andre butikker. Du kan også fylle den opp online via ThaiPrepaidCard. På telefonen med det thailandske SIM-kortet er det lurt å lagre numrene til reisefølgene, nummeret til hotellet og nummeret til turistpolitiet (engelskspråklig tjeneste) som er 1155. Det siste er et nødnummer som kan være kjekt å ha «just in case». Om du reiser ofte eller er mye Thailand, så kan det være greit å registrere telefonnummeret sitt i stedet for å få nytt turistnummer hver gang.

Ring over data, ikke over tellerskritt

Både å ringe og å surfe med kontantkort, er relativt dyrt. Tellerskrittene renner ut på et blunk, og man må stadig fylle på. Om du bruker data en del utenfor områder du har tilgang til WiFi, bør du iallefall kjøpe en datapakke istedet for å surfe på tellerskritt. Hos teleselskapene sine filialer får man kjøpt datapakker for f.eks. 15 eller 30 dager. For å ringe folk, er det lurt å bruke ringe/chatte-apper som Messenger, Line, WhatsApp, WeChat, Viber e.l. fremfor å ringe over tellerskritt så langt det er mulig.

Er du mye i Thailand, få deg skikkelig abonnement

Er du i Thailand store deler eller hele året, bør du i stedet for et kontantkort, heller prøve å skaffe deg et abonnement (Postpaid Card). Da kan du få langt bedre tilbud for pakker med både data og ringeminutter og du ringer vesentlig billigere. Det er dessverre ikke like enkelt å få seg Postpaid som Prepaid, da det krever litt mer dokumentasjon. Visum, work permit eller en thaivenn vil øke sjansene dine på å få deg Postpaid. Får du ikke et sted, så prøv et annet sted.


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments