Hotell-visittkort

Kjekt å ha

Mange hoteller og andre bedrifter har en bunke med visittkort / businesskort på størrelse med et kredittkort stående i resepsjonen. På disse kortene er det som regel navnet på hotellet, en logo, forenklet kart, telefonnummer og adresse – aller helst på både engelsk og på thai. Kortene er gratis, og det kan være kjekt å putte et slikt visittkort i lommeboken. Ikke bare tjener den som en liten forsikring på at du kommer til å finne veien tilbake til hotellet, men det er jo også en liten suvenir.

Det er godt mulig du har god retnings- og stedssans, eller at du har tenkt å holde deg til gatene rett utenfor og rundt hotellet. Men av og til oppstår det uforutsette situasjoner slik at man plutselig ikke er helt sikker på hvor man (eller hotellet) er lenger.

Det er godt mulig du husker navnet på både hotellet og gaten og dermed er forberedt på å kunne spørre deg frem eller fortelle en taxisjåfør. Men om du ikke har en helt klar og korrekt uttalle, er det godt mulig thaiene med sitt tonale språk ikke forstår hva du prøver å si.

Det er godt mulig du kan skrive ned navnet på gaten eller hotellet for thaiene som ikke skjønte hva du sa. Men om du ikke kan skrive det på thai – med thaibokstaver – er det veldig godt mulig de ikke vil kunne lese og forstå det du skriver. Har du visittkortet, har du det (mest sannsynlig) stående på både engelsk og thai.

Det er godt mulig du har GPS og kart klart til bruk på din smarte mobiltelefon. Men av og til går batteriet ut før man er klar for det. Av og til er man uten dekning uten at det var forventet. Av og til går man tom for data og tellerskritt når man minst vil.

Med mindre du er lommekjent i strøket, er dette noe som er kjekt å ha i lommen, uansett om det er for å ringe hotellet, sjekke kartet, få en påminnelse om hotellnavn og adresse, eller vise kortet til en taxisjåfør eller noen som andre som kanskje kan hjelpe til å finne frem. Det er sikkert liten sjanse for at du vil få bruk for det, men det er uansett ingen ulempe ta med seg denne lille hjelperen ut på tur.


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments