Thailand FAQ

Det er mange spørsmål som ofte går igjen. Her er en samling av en del av de.

 

Hvilken forsikring anbefales?

Det kommer an på en rekke faktorer. Les mer.

Trenger jeg vaksiner? Isåfall hvilke?

Det er anbefalt, men ikke påbudt med vaksiner. Hvilke vaksiner kommer an på dine reiseplaner. Les mer.

Hvor lang gyldighetstid må passet ha?

Det hersker det noe uenighet om. For sikkerhetsskyld er det lurt at det har minst seks måneder varighet fra hjemreise. Les mer.

Kan jeg reise med nødpass?

Det hersker det noe uenighet om. Den gjengse mening er at man kan. Pass isåfall på at nødpasset har minst seks måneders varighet fra hjemreise.

Trenger jeg returbillett når jeg reiser til Thailand?

Generelt bør du ha en utreisebillett. Les mer.

Når på året er det best å dra? Hvordan er været der og da? 

Dette vil det alltid være forskjellige meninger om og det kommer an på en lang rekke faktorer. En pekepinn samt et klimakart finner du her.

Hvor mye penger trenger jeg?

Dette vil det alltid være forskjellige meninger om og det kommer an på en lang rekke faktorer. En pekepinn finner du her.

Hvilket flyselskap er best/rimeligst å reise med?

Dette vil det alltid være forskjellige meninger om og det kommer an på en lang rekke faktorer. En pekepinn finner du her.

Hvilket hotell anbefales å bo på?

Dette vil det alltid være forskjellige meninger om og det kommer an på en lang rekke faktorer. En pekepinn finner du her.

Hvor kan jeg finne leilighet eller villa til leie?

Sjekk egen seksjon under hotellguiden her.

Hvordan er det med å leie moped, motorsykkel eller bil?

Du trenger thailandsk førerkort eller internasjonalt førerkort. Les mer på Leiebilguiden her.

Hvordan kommer jeg meg fra A til B?

Det avhenger selvsagt av hvor du skal fra og til. Les mer på Lokaltransportguiden her.

Hvordan kan jeg bli i Thailand lengre enn 30 dager?

 • Alternativ 1) Visa exemption extension. Besøk immigrasjonskontoret. Da kan du få 30 dager ekstra oppholdstillatelse.
 • Alternativ 2) Border run. Besøk et naboland og kom tilbake. Da kan du få 30 dager ekstra oppholdstillatelse når du ankommer flyplassen igjen.
 • Alternativ 3) Visum. Dette er beste alternativ om du skal bli i lengre tid enn 60 dager. Sjekk Thaiambassadens hjemmeside for informasjon om de forskjellige visumtypene.

Jeg har mistet departure cardet mitt

Det er ikke farlig. Spør etter nytt på flyplassen når du skal hjem.

Hva er dagens kurs?

฿ 100 = kr 29 kr 100 = ฿ 347

(Daglig oppdatert kurs fra ECB).

Når man sender penger til Thailand, lønner det seg å overføre i NOK eller THB?

NOK.

Når man tar ut penger fra minibank i Thailand, bør man velge Conversion eller No conversion?

No conversion.

Ta med kontanter eller ta ut? Veksle før avreise? Hvordan får man mest baht for kronene?

Dette vil det alltid være forskjellige meninger om og det kommer an på en lang rekke faktorer. Det lønner seg iallefall hverken å ta ut, eller å veksle på flyplassen – hverken i Norge eller i Thailand. Tar du ut fra minibank i Thailand, ta ut størst mulig beløp om gangen for å unngå det faste uttaksgebyret på 220 THB så ofte. Enda bedre er det å ta med kortet og passet inn i banken og ta ut der siden du der kan ta ut et høyere beløp. Et alternativ er å ta med seg norske sedler og veksle i Thailand. Har du thaibank, kan det lønne seg å overføre fra din norske til din thailandske konto.

Hvordan får jeg bankkonto i Thailand?

Det har de siste årene blitt vesentlig vanskeligere for utlendinger å åpne konto i thailandsk bank. Det du iallefall må ha med når du går til banken for å åpne en konto, er originalt pass og nok penger. Utover det vil bostedsbekreftelse, visum, work permit, thailandsk ID-kort og/eller en thaivenn kunne øke sjansene dine. Hvilken dokumentasjon som kreves og hvor strengt det er i praksis, kan variere fra bank til bank, fra filial til filial, og til og med fra ekspeditør til ekspeditør. Får du ikke et sted, prøv et annet. Les mer.

Hvor treffer jeg andre nordmenn?

Ofte på norske barer og restauranter. Sjekk denne listen over alle kjente skandinaviske steder i Thailand.

Hvor får jeg tar i snus i Thailand?

Sjekk denne listen.

Kan jeg ta med e-sigaretter?

Både innføring, kjøp, salg og bruk av e-sigaretter er forbudt i Thailand. Les mer.

Hvor mye tobakk og alkohol kan jeg ta med inn til Thailand?

Sammenlagt 1 liter alkohol og sammenlagt 250 gram tobakk.

Hvor mye tobakk og alkohol kan jeg ta med hjem til Norge?

Tobakk og alkoholkvoten inn til Norge er spleiset sammen, noe som vil si at dersom du lar vær å ta med deg tobakksvarer, kan du ta med mere alkohol. Les alle detaljene hos Tollvesenet.no.

Er det sant at man må melde seg til immigration office innen 24 timer etter ankomst?

I teorien skal alle utlendinger fylle ut og levere et skjema (TM30) til nærmeste immigration office, evt. politikontor innen 24 timer etter ankomst. Dette gjelder selv om du allerede har fyllt ut ankomstskjemaet (TM6) på flyet. Bor du på hotell, gjør som regel hotellet det for deg. Bor du i privat bolig, er det utleieren/husverten sitt ansvar å levere skjemaet. Hvor strengt dette er i praksis, har folk forskjellig erfaring med, og det varierer nok også litt mellom de forskjellige immigrasjonskontorene rundt omkring i landet. Les mer.

Er det sant at man må ha 20.000 baht i kontanter ved ankomst?

I teorien det et krav for turister med turistvisum og visa excemption (uten visum) at man skal kunne fremvise kontater tilsvarende 20.000 baht i verdi (kr 5 757 *) per person, eller 40.000 baht i verdi per familie. Det er derimot svært få som blir spurt om å vise frem så mye kontanter ved ankomst. I hovedsak er det turister som mistenkes for å jobbe ulovlig og turister som har mange border runs eller visa runs som blir spurt. Les mer.

Det er for folk flest ingen grunn til bekymring, men det kan være greit å vite om. Immigration på flyplassen kan gjøre stikkprøver. Så om du likevel vil være på den helt sikre siden, er det ingen skade i å ta med seg kr 5 757 * eller mer i kontanter. Disse kan fint veksles til thai baht når du ankommer Thailand. En annen fordel med å ta med seg kontanter ned, er at du unngår de høye avgiftene det er ved minibankuttak, ettersom du kan veksle kontantene til thai baht overalt i Thailand. En tredje fordel er at du har litt reserve om kortet skulle ta veien. Merk at tollgrensen er 25.000 kroner. Om du tenker på å ta inn mer enn det, må du tollklarere pengene før du reiser.

Hvordan kan man se norsk TV i Thailand?

Det finnes mange ulike betalingsløsninger for dette. Mer info kommer (kanskje) senere.

Hvilket thailandsk SIM-kort er best?

Det spiller egentlig ikke noen stor rolle. Kjøp fra det teleselskapet som har det beste pakketilbudet for deg med tanke på ringeminutter, datamengde, pris og varighet. Les mer.


(annonser2)

Thaitur for Dummies

Om man skal en tur til Thailand, så er det en del ting som er kjekt å vite, og noen ting som er en høyst nødvendighet å vite. Denne artikkelen er selvfølgelig ikke beregnet på rutinerte thaifarere. De vet jo som regel alt best allerede (i likhet med meg selv). Dette er i allefall sånn cirka min egen […]

Mer...

Forberedelser til Thailandsturen

Før du reiser til Thailand er det noen ting som kan være kjekt å huske på, og noen ting som er veldig viktig å huske på. Uansett om du aldri har vært i Thailand før eller har vært der mange ganger, kan du sikkert plukke opp et tips eller to her. Artikkelen vil bli oppdatert etterhvert. […]

Mer...
  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments