Når er det best å reise?

Etter min mening, finnes det ingen dårlig tid å reise til Thailand på. Thailand har tre årstider, men de er mye mindre varierte enn de norske årstidene. Merk at årstider og temperatur kan variere fra hvor i landet man er, så den forenklede beskrivelsen under gjelder ikke nødvendigvis for overalt i landet.

Ved høysesong er det flest turister, mest liv og arrangementer. Det er også den tiden med best behagelig temperatur for oss, da det er varmt og godt uten å trenge å svette hele tiden. Ved lavsesong stiger temperaturen noe samtidig som antall turister, noen flypriser og hotellpriser synker.

Kjølig tid: November – Februar. Høysesong.

Mest behagelig temperatur og høysesong som betyr flere turister og høyere priser på fly og en del hoteller.

Verdt å få med seg i denne årstiden er Thailands vakreste årlige festival, Loy Krathong. Denne tradisjonelle festivalen feires over hele landet. Men den sies å være aller flottest i Chiang Mai. Sjekk her for rimelige hoteller i Chiang Mai.

Varm tid: Mar – Jun. Lavsesong.

Den varmeste årstiden, men fint overkommelig med nok drikke, vifter og/eller air condition. Dessuten er det alltid litt kjøligere om kveldene.

Verdt å få med seg er songkran-festivalen – thailandsk nyttår. Dette er verdens største vannkrig og går over flere dager. Mange elsker songkran, andre hater songkran, men alle bør oppleve det minst en gang selv. Vannkrigen foregår over hele landet på litt forskjellige dager. Men stedet denne festivalen går villest for seg er i Pattaya. Sjekk her for rimelige hoteller i Pattaya.

Regntid: Juli – Oktober. Lavsesong.

Ikke la deg skremme av ordet «regntid». Når det er regntid, betyr det at det fosser ned i en times tid et par ganger i uken.

 

Så enhver tid er en god tid til å reise til smilets land.

Sjekk også ut:


(annonser2)    thaipostno

    thaipostno