Tobakk og sigaretter

Tobakksreguleringer har foregått i Thailand siden 1976, mens landet har vært medlem av WHO Framework Convention on Tobacco Control siden 27. februar 2005. Siden da ble også “røykeloven” innført, og den ligner ganske mye på røykereglene vi har i Norge. Røyking på offentlige steder og innendørsarbeidsplasser ble forbudt. Pakkene fikk både tekst og grafiske advarsler, og Thailand ble dermed det 4. landet i verden som dekorerte pakkene med disse bildene. Det er til enhver tid 10 forskjellige bildevarsler i omløp, og disse skal etter loven skiftes ut annethvert år.

Tobakk fikk ikke være synlig i butikkene. Etiketter fikk ikke være merket med villedende ord som “mild” og “light”. Tobakksreklame er forbudt, men antirøykereklame er derimot ikke forbudt.

Aldersgrensen for kjøp er 20 år (Thai PBS, mai 2015). Her kan du sammenligne røykeloven i Thailand med røykeloven i Norge når det gjelder henholdsvis røykfrie steder, reklamering og forpakning. Røykeloven gjelder også på barer og nattklubber, men i praksis varierer det hvor nøye det enkelte utestedet er med å håndheve loven.

Kjøpe sigaretter i Thailand.

Utenlandske sigarettmerker har eksistert i Thailand siden rundt 1992. Før det hadde Thailand Tobacco Monopoly (TTM) monopol på all produksjon og distribusjon av tobakk i landet.

During the period 1989-1991, Thailand was pressured to open up its market for foreign cigarettes, especially by the United States, which threatened to use trade sanctions under Section 301 of the 1974 Trade Act. The campaign and dispute went on for a long time, and was brought up for consideration under the rules of GATT.

– WHO, Development for tobacco control in Thailand

Man finner noen, men ikke alle de samme merkene som man finner hjemme i Norge. Som regel kan man ut fra fargen på pakken anslå hvilken smak den har. Rød er sterk, blå er medium, grønn er menthol, gull er light. Det finnes ikke Prince, men L&M og Winston blir ofte nevnt som gode erstattere. Det finnes Marlboro. Denne er produsert i Filippinene og er det dyreste merket. Tobakkspakker er mindre vanlig enn i Norge, men også det finnes noen steder. Om du velger å ta med til Thailand, er kvoten samme som til Norge; 250 gram tobakk eller 200 sigaretter. Om du trenger å ta med mer enn det og vil holde deg på den lovlige siden, må du fortolle det ved ankomst på flyplassen.

Prisene varierer også veldig fra merke til merke, fra 32 THB per 20 stk til over 100 THB per pakke. Hvor er det billigst å kjøpe sigaretter? Det er billigere å kjøpe røyk på taxfree på Suvarnabhumi enn i landet. Billigst er det kinesiske merke er Double Happiness. Double Happiness Red – 320 THB, Double Happiness White – 320 THB, Double Happiness Gold – 340 THB.

Innlegget er under utvikling.


(annonser2)

Tobakk, alkohol og narkotika

Her handler om det tobakk, sigarettet, shisha, hookah, alkohol, snus og e-sigarettet. Narkotika kommer senere.

Mer...
  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments