Griseslakt i Thailand

Denne videoen ble først lastet opp av en venn av enn venn på sin private Facebook-side. Ettersom dyrevern er en av mine brennsaker, så grabbet jeg videoen med god samvittighet og la den ut på Youtube slik at alle kan se den. Videoen viser hvordan griser blir slaktet på et slakteri et sted i Thailand. Det er ikke en fin video, men jeg synes det er viktig at ting komme frem istedetfor å stikke hodet under sanden. Riktig nok så foregår heldigvis ikke all griseslakting i landet på denne måten, men det er likevel ingen grunn til å tro at denne metoden er uvanlig i landet som ikke har noen form for kontrollerende dyrevern/dyrepoliti. Jeg synes også at folk skal vite hvor baconen og svinesteiken kommer fra, og ikke tro at det vokser på trær.

Jeg postet videoen på to norske Thailandsgrupper på Facebook, hhv. “Norsk Thailand Forum” og “Thailand vårt Paradis”. Videoen og innlegget ble fort slettet av administratorene i begge gruppene, ettersom det ble for sterk kost. Det er synd at administratorene ønsker å heller sensurere det som blir for ubehagelig for dem, i stedet for å sette fokus på det som er viktig, gi opplysning og informere. Det er synd at administratorene ikke vil la dyrenes sak slippe til. Viktige saker burde settes fokus på og diskuteres, ikke forties. Lik det eller ikke, men dette er tross alt en del av den Thailandske virkeligheten.

Gutta på fremste bordet som er med på å lage videoen, ser ut til å morre seg og å tøffe seg litt foran kamera mens de holder på. Men det er flere i bakgrunnen også med gris til slakt på bordene bak. Og alle de på bordene bak, slakter på akkurat samme måte, så for de er det nok bare en vanlig dag på jobben.

Bonusbilde: En babygris som har blitt til grillsvin på markedet i China town i Bangkok.
Bonusbilde: En babygris som har blitt til grillsvin på markedet i China town i Bangkok.

Vet du hvordan svinekjøttet du spiser har blitt til? Eller spiller det noen rolle så lenge den god og billig?

I Norge så er den bra at den lever godt her.


  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  2 Comments
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments

  […] NB! Oppdatert versjon av dette innlegget finner du på Thaipost.no. […]

  Dani

  En annen beskrivelse fra en griseslakt i Surin http://asiaguiden.no/reisereportasjer/thailand/griseslakt-i-surin/