Ny musikk fra Yinglee etter debutalbumet

Alle som har vært i Thailand de siste par årene, kan umulig ikke ha hørt noen av de store hittene til Thailands popdronning หญิงลี ศรีจุมพล (kjent som bare Ying Lee eller Yinglee Seejumpon). Spesielt låten ขอใจเธอแลกเบอร์โทร (Your Heart For My Number) fra 2012, en låt som fremdeles alltid slår like godt an på alle barer og festligheter i landet, men som jeg forlengst har rukket å bli smålei av. En så stor success er alltid vanskelig å følge opp.

Men 30-åringen fra Buriram har etter slippet av debutskiven ชุดที่ 1 ขาขาวสาวลำซิ่ง fortsatt å høste nye låter jevnlig. Selv om hun nok aldri kommer til å toppe megahitten fra debuten, holder de fleste av de nye låtene mål, og er helt på nivå med den noe ujevne debutplaten. Låtene trenger gjerne 2-3 lytt før de sitter.

16 September 2014 ble det på GMM Grammy sin offisielle Youtube-kanal sluppet en ny landeplage med låten Number One, hvor Yinglee bidro med vokal sammen med bandet Bankk Ca$h. Dette er en låt jeg ikke liker i det hele tatt, men som dessverre har blitt bra populær. Klikk her for å se låten på iTunes.

De to neste låtene ble sluppet på samlealbumet มัน ม่วน แซบ 2 hvor fem forskjellige artister bidrar, mens Yinglee er representert med disse to låtene. En annen veldig populær låt fra dette samlealbumet fra en av de andre artistene er เอาผัวไปเทิร์น – ลำยอง หนองหินห่าว. Albumet ble utgitt 2014 på GMM Grammy PCL, inneholder 12 låter, et 12 siders teksthefte og er å få kjøpt på de fleste platebutikkene i Thailand for prisen av 1-2 øl.

รอสายคนโสด

Oversatt betyr tittelen venter på å ringe noen single. Denne låten ble lagt ut 8. Okt 2014 på GMM Grammy Gold sin offisielle Youtube-kanal og er en av Yinglees to bidrag på samleren มัน ม่วน แซบ 2. Den ble også tatt med som avslutningslåt på hennes studioalbum fra 2015. Låten blir neppe noen gang like stor som ขอใจเธอแลกเบอร์โทร, men likevel etter min mening den den beste og uten tvil den mest populære av de nye låtene. Den 30 sekunders lange instrumentale introen er noe av det beste med låten.

แจ๋ว

Oversatt betyr tittlen noe sånt som wow eller veldig bra. Sluppet 3. November 2014 på GMM Grammy Gold sin offisielle Youtube-kanal og og er den andre av Yinglees to bidrag på samleren มัน ม่วน แซบ 2. Låten er også med på hennes andre studioalbum. Av en eller annen grunn har ikke denne slått noe særlig an, da den relativt sjelden er å høre noen steder. Noe merkelig da den har et lystig og fengende refreng godt hjulpet av både kvinnelige og mannlige backing vokaler akkompagnert av en småartig og underholdende musikkvideo. Låten er mer “in your face”, har en noe enklere komposisjon enn den forrige, så antar den dermed også er lettere å gå lei av.

ขอใจเธอแลกเบอร์โทร (Remix Version)

En remix av hennes superhit ขอใจเธอแลกเบอร์โทร ble sluppet 26. mars på GMM Grammy sin offisielle Youtube-kanal.

 

อยู่เย็นเป็นโสด

Dette er tittelsporet og åpningslåten på hennes andre studioalbum. Tittelen betyr noe sånt som at det er bedre å være singel. Denne singelen ble sluppet 8. mai 2015 på GMM Grammy Gold sin offisielle Youtube-kanal. Låten begynner litt tregt og litt mer anonymt enn de forrige hittene, men har et enkelt og fengende refreng.

 

รองูเข้าฝัน

Oversatt betyr tittelen venter på at slanger skal komme inn i drømmen. I Thailand tror man at det å drømme om slanger betyr at man vil møte sin sjelevenn. Låten ble lagt ut 3. Juni 2015 på GMM Grammy Gold sin offisielle Youtube-kanal. Denne er noe mørkere og de sprudlende dansefotfremkallende melodilinjene er tonet et hakk ned her. Under er både Lyrics version og musikkvideo.

โด เร มี

“Doremi”. Låten ble lagt ut 19. Juni 2015 på GMM Grammy Gold sin offisielle Youtube-kanal. Midtpartiet og slutten når hun synger “do” x9 er litt kult. Ellers er dette en relativt uinspirert og forglemmelig sang.


เมื่อไหร่จะทำกับฉันบ้าง

Dette er låt nummer 2 på hennes andre studioalbum. Låten ble lagt ut 17. August 2015 på GMM Grammy Gold sin offisielle Youtube-kanal. Dette er en lystig låt med forskjellige småkule partier. Første inntrykket etter en gjennomgang var ikke all verdens, og litt anonym. Men den har kanskje voksepotensiale.

น้อยใจเพราะไอเลิฟยู

Dette er låt nummer 5 på hennes andre studioalbum. Låten ble lagt ut 26. August 2015 på GMM Grammy Gold sin offisielle Youtube-kanal. Låten er typisk uptempo Ying Lee. Småartig å for første gang høre henne synge på engelsk “I love you – you love I – miss you”.

Nytt album

yinglee-album2

Den 29. juli ble hennes andre soloalbum อยู่เย็นเป็นโสด (yoo yen bpen sot) sluppet på CD og karaoke-DVD. Låtliste:

 1. อยู่เย็นเป็นโสด
 2. เมื่อไหร่จะทำกับฉันบ้าง
 3. หยอกแล้วบ๊ายบาย
 4. นินจา (แฟนนินจา)
 5. น้อยใจ เพราะไอเลิฟยู
 6. รักนะ จุ๊บ ๆ
 7. เข้าใจตรงกันนะ
 8. แฟนใหม่ก็เอา แฟนเก่าก็รัก
 9. แจ๋ว
 10. รอสายคนโสด

 

Kjøp musikken hennes på CD, karaokevideo eller iTunes

eThaiCD er den beste nettbutikken for thailandsk underholdning. Du finner det største utvalget av thai-musikk, film, blader, bøker osv. Nettbutikken er engelskspråklig og sender internasjonalt, med gratis frakt. Ikke si at det blir for dyrt å bestille CD-er. Yinglee CD-ene på eThaiCD koster kun $8.5 (70 kr) inkludert porto.


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments