Pattaya taxi scam

September 2015. Taxier i Thailand er beryktede for å svindle utlendinger på alle mulige kreative måter fra å skjule eller å nekte å bruke taxometeret, legge til ekstra overraskelseskostnader, ta en ekstra lang vei eller å ikke ta deg dit du vil.

Alle som har vært i Pattaya vet at en songtaew, også ofte kalt baht buss eller tuk tuk, koster 10 baht, og i noen tilfeller 20 baht. For 40 baht kan du reise helt ned til Sattahip by som er 30 km. En taxi vil koste deg 2-300 baht for minst 15 km.

Scam-historien: Flybussen fra Suvarnabhumi slapp oss av på Sukhumvit road ved Pattayaklang (Central Road) som er et par kilometer til Pattayaklang ved Saisong (Second Road). En dame spurte hvor jeg skulle, og jeg svarte henne. “Her er taxi” sa hun. “Neitakk, jeg skal finne songtaew” sa jeg og begynte å gå mot der alle songtaew’ene står. “Dette er songtaew” sa hun da. “Er dette en songtaew?” spurte jeg. “Ja, songtaew” bekreftet hun. Okay, jeg hoppet i songtaew’en og regnet med alle andre som satt i baht bussen også skulle til Central Road/Second Road. Da jeg hoppet av, ga jeg sjåføren en 50 baht-lapp og regnet med å få noe vekslepenger tilbake. “Nei nei, jeg vil ikke ha 50 baht. Det koster 300 baht per person” svarte sjåføren. Jeg svarte han at jeg hadde fått tydelig beskjed om at dette er en songtaew og ikke en taxi. Sjåføren steg ut av bilen og begynte å bli aggressiv og på et tidspunkt ble han også fysisk truende. Da han kalte meg en buffalo fikk jeg lyst å svare, men lot være. Jeg tilbydde han å betale 50 baht, noe han ikke godkjente. Da jeg så meg rundt, så jeg et britisk/amerikansk par som også var i full diskusjon med thaidamen som hadde lurt oss inn i bilen. Det var nemlig ikke bare jeg som var deres svindeloffer.

Svindlerenes argument var at denne songtaew’en var annerledes ettersom denne var lyseblå, mens en vanlig songtaew er mørkeblå. Men faktum er uansett at thaidamen visste utmerket godt hvorfor jeg begynte å gå mot songtaew’ene når hun sa at dette var en taxi. Hun visste utmerket godt hvor jeg var på vei, og hun visste utmerket godt hvorfor jeg holdt på å gå til songtaew’ene. I det øyeblikket jeg sa jeg neitakk at jeg ikke ville ha taxi men songtaew mens jeg begynte å gå mot songtaew’ene, så hun det som lønnsomt å plutselig fortelle meg at dette var en songtaew istedet for en taxi. I beste fall var det bevisst villedende.

Det britisk/amerikanske paret foreslo å ringe politiet istedet for å betale hva de forlangte. Politiet kom, men gjorde ikke stort. Etter en halvtime med argumentasjon frem og tilbake, gikk svindlerne til slutt motvillig med på 50 baht per person, noe som for en songtaew fremdeles var overpris, men tolererbart.

Om en taxi i Pattaya noen gang forlanger 300 baht PER PERSON for 1-2 km, så kan du være sikker på at du blir svindlet. Det var 6-8 passasjerer, noe som gir dem en inntekt på 2000 baht for en 2 kilometers tur. Ikke betal, men ring heller turistpolitiet 1155. Om alle bare betaler siden 300 baht ikke er all verdens omregnet til norske kroner, så kommer svindlerne foralltid til å fortsette å svindle folk.


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x