Alkohol

Tollgrensen for innførsel av alkohol til Thailand er 1 liter totalt, uansett om det er øl, vin eller sprit. Om du trenger å ta med mer enn det og vil holde deg på den lovlige siden, må du fortolle det ved ankomst på flyplassen.

Alkoholsalg i butikker er stengt hver dag mellom 14.00-17.00 og fra 00.00-11.00. Dette skulle gi totalt 70 timer i uken hvor alkoholsalget er åpent. På ukesbasis er det altså ikke stor forskjell fra Norge hvor vi har totalt 64 timer rådighet til å kjøpe alkohol. I tillegg er alkoholsalget også stengt på spesielle dager, akkurat som i Norge. I praksis kommer det an på den enkelte butikken hvor strenge de er på å overholde salgsforbudet. Det er ikke uvanlig at en del butikker, gjerne små uavhengige butikker, tar sjansen på å trosse alkoholsalgslovene.

Skjenkeloven er regulert lokalt, så stengetider på utelivsbransjen varierer fra by til by, og kan til og med variere fra gate til gate i samme by. Mange steder i landet er gitt en stengetid ved midnatt. Noen steder har fått disposisjon til 2 om natten. Enkelte nattklubber har åpent til neste morgen, lovlig eller ikke. og noen barer har døgnåpent. I praksis kommer varierer det fra bar til bar hvor nøye de er med å innrette seg. Etter min erfaring i turistbyer, blir man aldri kastet ut på klokkeslaget, og barene lar deg gjerne sitte til du i det minste har drukket opp. De som har åpent etter lovlig tid bedriver likevel en risiko for sin egen busisness om det skulle bli kontroll. I værste fall kan baren risikere 5 års stengetid.

Mange har av en eller annen grunn fått det for seg at det er ok å kjøre i fylla i Thailand. Grunnen er antakelig at det er så mange andre som gjør det, og skulle man bli stoppet, slipper som regel relativt billig unna i forhold til i Norge. Det burde egentlig være undøvendig å fraråde det. Men husk at Thailand har fra før av verdens nest farligste veier. Om du skulle overleve et uhell, vil kanskje ikke forsikringen din dekke noe ettersom du hadde promille i blodet. Dessuten skaper du ikke bare en fare for deg selv, men også for andre i trafikken. Promillegrensen er 0.5g/liter blod om man har hatt sertifikatet i over 5 år, og 0.2g/liter blod ellers.

Ellers kan det nevnes at det holdes AA-grupper på Sjømannskirken i Pattaya.

Thaiene kaller vanligvis all brun drikke for whiskey, selv om det er rom eller annen brun drikke. Ordet for alkohol på thai er lao (เหล้า), men det blir vanligvis kun brukt om sprit, ikke om øl. Lokale typer sprit er lao-khao (brennevin laget av ris, opp til 40%), og yadong (urterdrikk). De vanligste lokale ølmerkene er Chang, Singha og Leo, og de er alle lagerøl.

 

Innlegget er under utvikling.


(annonser2)

Tobakk, alkohol og narkotika

Her handler om det tobakk, sigarettet, shisha, hookah, alkohol, snus og e-sigarettet. Narkotika kommer senere.

Mer...
  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments