Chatuchak-parken i Bangkok

Jatujak Public Park

Chatuchak er kanskje mest kjent for markedet, men rett vedsiden av, finner man en av hovedstadens eldste offentlige parker, nemlig Suan Chatuchak  (สวนจตุจักร) eller Jatujak Public Park. Parken åpnet torsdag 4. desember 1980, men arbeidet ble påbegynt allerede i 1975. Parken er med sine 304 000 kvadratmeter en relativ stor park, men den er ganske oversiktlig ettersom den er rektangulær formet, så den er ganske lang, men ikke så veldig bred.

Etter en obligatorisk tur innom det kjente Chatuchak-markedet en søndags ettermiddag, gikk ferden videre til parken. Jeg tok men likegodt en runde gjennom hele parken. Langs midten av parken går det en elv med flere broer over. Denne kunstige elven er ikke bare et estetisk trekk, men man kan også leie små båter og å ta seg tur på elven.

Mens biltrafikken og kaoset i byen herjer bare noen titalls meter unna, kan man i denne stille parken trekke seg litt tilbake fra det hektiske byrushet og slappe av, noe mange thaier tilsynelatende visste å gjøre. Parken er et bra sted både for piknik, spasertur, joggetur, trening og fotografering. Ja, trening også, det er nemlig to utrystede treningsområder i parken dedikert for å trene styrke, kondis og balanse. Det er også et par lekeparker her om man har med unger. Ellers skal det også finnes et togmuseum her, noe jeg dessverre gikk glipp av.

Det er gratis inngang, og den virket ren og bra vedlikeholdt, noe som ikke alltid er tilfelle rundt om i landet. For å komme hit kan man ta MRT (undergrunnsbanen) til Suan Chatuchak eller BTS (skytrain) til Mochit. Det går også mange busser. Selv tok jeg MRT.


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  1 Comment
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments

  […] Jeg ble nesten svimmel bare av tanken på å dra til dette kolossale markedet, men et besøk er jo obligatorisk før eller siden. Her finnes det både utendørs- og innendørsseksjoner. På grunn av varmen, foretrakk jeg å holde meg for det meste innendørs. Dette er et marked hvor man får kjøpt det aller meste både av ting og mat. Eller man kan slappe med en massasje under aricon eller på baren utenfor. Men utenom en is og et måltid, var det egentlig ingenting jeg var ute etter å kjøpe. Tvert imot var jeg heller redd for å finne noe jeg “måtte ha”, siden det bare ville bety mer å drasse på. Så det endte med at besøket til markedet ble gjort litt i hastverk. En liten times tid var vel alt jeg brukte der, noe som er relativt lite for et så svært marked. Etter å ha vært på markedet, tok jeg turen til den store parken rett ved siden av. […]