Severdigheter ved sjøen i Angsila

Et museum, en park og et kinesisk skrin

Fra det over 133 år gamle markedet, er det bare noen få meter ut til flere severdigheter rett ved sjøen. Et museum, en hage og et kinesisk skrin. Om man fortsetter veien videre forbi det kinesiske skrinet, vil man komme til hovedveien og deretter til fisketorget.

Severdigheter ved sjøen i Angsila

Slået op af Kong DaniOnsdag den 26. juli 2017

Chalerm Phrakiat Museum (พิพิธภัณฑ์เฉลิมพระเกียรติ), er det rødet bygget, også kalt Queen Building. Like vedsiden ligger det hvite bygget, også kalt Maharaj Buildning. Museumet er reist i anledning av kongens 72-års jubileum. Begge byggene var dessverre stengt da vi ankom en gang på ettermiddagen. Museumet har tidligere vært feriepalasset til Rama V (1853-1910).

Foran byggene ligger en liten men fin hage langs sjøen. Her er det stille og rolig, og man kan sette seg ned på benken og nyte sjøutsikten, eller rusle rundt og se på alt som finnes. Dessverre er alt av informasjon utenfor museumet og rundt omkring i hagen kun på thai.

Chao Mae Khao Hin (ศาลเจ้าแม่หีนเขา) er et kinesisk skrin lagt over sjøen med en smal og stilig bro som tar deg frem. Det var forøvrig via en Facebook-post fra Unseen Tour Thailand at jeg først fikk vite om dette skrinet, og Angsila i det hele tatt.


(annonser2)

Angsila

Når folk hører Chonburi, så går tankene som regel rett mot Pattaya. Men provinsen består av mange interessante byer og steder. Angsila (อ่างศิลา) er eksempel på det. Dette er en nesten glemt landsby eller kommune (tambon), da den ligger midt mellom de to “viktigere” og mer kjente byene Bangsaen og provinshovedstaden Chonburi. Men det er […]

Mer...
  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments