Super Town Jomtien Walking Street

Endelig trenger vi Jomtienboere ikke lenger å reise helt ut til Pattaya, for nå har vi fått vår egen lokale Walking Street, kalt Super Town Jomtien Walking Street. Denne Walking Streeten eller gågaten på norsk, er riktignok ikke helt som den i sentrum, men en gågate er en gågate, ikke sant? I likhet med gågaten i sentrum, er det også her et bredt spekter av underholdningstilbud. Spis på en av de mange restaurantene, få deg en massasje av en massasjemann, eller utført av en blind person på blindemassasjen, nyt (eller kjøp) kunsten i kunstgalleriet, syng en sang på thai i karaokebaren eller drikk den thailandske urterspriten yadong (ยาดอง) på gatebaren utenfor. Denne gåtaten er også hjem til Fantasy Bar, som etter hva jeg har hørt, er en skandinavisk eid bar med kanskje byens største utvalg av alkoholholdige drinker. Mer en 1000 flasker med sprit finnes her. Baren er visst i skrivende stund for salg.

Det som dominerer denne gaten, eller gatene, spesielt på kveldstid, er nok alle barene og de livlige barmennene på gaten. Ved å ta en spasertur gjennom, vil man møte på kjekke og gjestfrie thaimenn som inviterer forbigående inn til sin bar. Her finner man barer med innbydende navn som Tommy’s Boy Bar, Festival Boy Pub, Cucko 2 Bar, Boy Gaga, Man Bar, Lets Enjoy, BC Bar, Angel Boys og 3B Bar. Disse thaiguttene inviterer deg ikke bare inn til sin bar, men ser til at gjestene har det bra og alltid har glasset sitt fyllt opp. De slår gjerne av en prat med gjesten. Noen kan være litt forførende og flørteriske, noen ganger kanskje et hakk for flørterisk for min smak.

Man kan kanskje få en viss anelse at denne gågaten appellerer til en bestemt kundegruppe. Det er nok riktig, men for å fjerne et par fordommer eller myter; Ikke alle bar boy-ene eller barguttene er homofile. Mange er det, mens en del av de som jobber i disse barene er kun “gay for pay”. Ikke alle gjestene er homofile menn heller. De gangene jeg har vært der, har det alltid vært noen farangdamer der også. Man kan jo spørre, om en heterofil mann nekter å gå i boybarer, er homofob eller om han heller vil gå på girly barer for å finne kvinnelige prostituerte. Selv er jeg hverken homofob eller homofil, så derfor har jeg ingen problem med å bli med venner hverken på boybarer eller ladyboybarer.

Noe man ikke må gå glipp av er cabaret-showet på The Venue. Det er gratis inngang, og man betaler kun for drikken man kjøper, som er fra 150 baht. Vær obs på happy hour hvor man får 2 for 1. Sist jeg var der, bestilte jeg 7 minutter for tidlig – en smule ergerlig. Super Town er et av tre homsestrøk i Pattaya. De to andre er Boyz Town og Sunee Plaza. Mens Boyz Town er de homofiles svar på Pattaya Walking Street, er Super Town langt mer laid back, og har også mye snillere priser, som du kan se på menyene under (ikke la deg distrahere av bakgrunnsbildene). F.eks. får man en kanne øl (1L) for 140-155 baht.

Jomtien Walking Street er ikke noen ny gate, da den har eksistert i åresvis. Det som er nytt er navnet Super Town Jomtien Walking Street. Jeg antar det bare er et nytt forsøk på markedsføring. Det er også litt misvisende å kalle det en gågate da det fremdeles kjører både to- og firhjulinger der. På inngangsportalen står det med liten skrift på thai ซุปเปอร์ ทาวน์, som er Super Town transkribert til thaibokstaver. Det står av en eller annen grunn ikke noe om Walking Street på thai. Egentlig er det ikke én gate heller, men en gate med én inngang og to utganger, om man kommer fra sørsiden. Området er ellers mest kjent som Jomtien Complex.

 


(annonser2)

Ting å gjøre i Pattaya

Ingen andre steder i Thailand skaper så stor debatt som akkurat Pattaya. Noen elsker byen, andre hater den. Og mange har sterke meninger om byen uansett om de har vært der eller ei. Byens rykte er selvfølgelig ikke ufortjent, for det kryr av barer, fyll og prostitusjon av alle tre kjønn. Stranden er kjent for å være […]

Mer...

Ting å gjøre i Pattaya

Ingen andre steder i Thailand skaper så stor debatt som akkurat Pattaya. Noen elsker byen, andre hater den. Og mange har sterke meninger om byen uansett om de har vært der eller ei. Byens rykte er selvfølgelig ikke ufortjent, for det kryr av barer, fyll og prostitusjon av alle tre kjønn. Stranden er kjent for å være […]

Mer...
  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x