Det uhyggelige Batman-bygget i Pattaya

Batman Entertainment / J.K. Disco

En baht man er en vestlig turist i Thailand med mye baht. I thaiers øyne, er alle vestlige turister bahtmen. Men det dette innlegget handler om, er det beryktede, uhyggelige og forfallne diskotetet i Pattaya – Batman Entertainment.

Det er ikke lett å finne noe særlig informasjon om dette syv etasjers diskoteket, så faktaene eller mytene i dette avsnittet er en samling av hva jeg har klart å grave opp fra nettet. Diskoteket het først KK disco før det senere skiftet navn til Pub Batman (ผับแบทแมน). På en del av kortene og kvitteringene som ble funnet i bygget, står det imidertid Batman Entertainment. På Google Maps heter det J.K. Disco. På folkemunne er det mest kjent som Batman disco.

Bygget skal ha blitt konstruert i 1994 og skal ha vært byens hotteste diskotek på 90-tallet eller rundt millenniumsskiftet med lyskastere som lyste opp Batman-logoen på nattehimmelen. Etter sigende skal diskoteket ha vært et diskotek for thaier og ikke for turister. Det skal her ha foregått både alkoholdrikking hos mindreårige og narkotika, og bygget huset også flere “hvilerom”.

En av de mange inverstorene som tidlig på millenniumskiftet så på mulighetene, var norske Roar Sørensen (The Blue Lagoon). Ifølge informasjon han har samlet fra naboer, går historien ut på at eieren var en velstående amerikaner fra Bangkok og en Vietnamveteran. Rykter sier at pengene han brukte for å investere i diskoteket skal ha vært ulovlige – penger som ikke var hans egne, eller at han ikke ville betale politiet “tea money”. Successen var derfor kortvarig, og etter en politiaksjon tidlig år 2000, ble stedet stengt under et år etter det ble åpnet, mens eieren skal etter en rettsak ha blitt kastet i fengsel, angivelig for besittelse av stoff. Eieren ble siden funnet hengt i cellen sin, noe som i ettertid ble erklært som selvmord. Etter noen år stod bygget i brann, angivelig påsatt som en hevn mot investoren som døde på tragisk måte.

Ifølge en mer offisiell versjon er grunnen til at det ble stengt, at det oppstod brann i kjelleren som en følge av en overbelastning i kretskortet, noe som også førte til at de elektriske dørene ble stengt. Om stedet ble stengt midt på 90-tallet eller rundt 2000-årsskiftet, hva som fikk bygget stengt hva som forårsaket brannen og eierens død, er altså noe uklart, da det finnes flere versjoner på nettet.

Bygget har siden stått til forfall der det siden har stått tomt, glemt og forlatt. Stedet eies nå av en lokal bank. Våren 2016 ble det funnet et lik i kjelleren.

Jeg tok meg en tur, men ikke for å danse. Bygget er åpent og fullt mulig å gå inn i fra tre av sidene. Men vær obs på at det å utforske dette bygget hverken er spesielt hyggelig eller helt ufarlig. Batman disco er et uhyggelig bygg, da det er oversvømt med skrot og søppel fra kjeller til tak. Kjelleretasjen er oversvømt med vann, og kommer man inn kjelleretasjen via hovedinngangen eller sprekken i veggen fra baksiden, skal man tré forsiktig, da det er trangt, bekmørkt og det er lett for å tråkke nedi. Lommelykt og gode sko anbefales. Både på loftet og i kjelleren vrimler det også av noen slags fugler som så og hørtes ut som mus, men det var vanskelig å få godt øye på de, og det dårlige mobilkameraet mitt klarte heller ikke fange de opp. Kan det ha vært flaggermus som hadde invadert Batman-bygget? Det å utforske dette byggverkets mange etasjer er heller ikke helt ufarlig. På mange steder flyter de trange trappene og gangene over med gammel skrot, glasskår og slitasje fra byggverket, så man skal tråkke forsiktig så man ikke faller. Skulle man være uheldig å skli, kan man i værste fall falle ned mange etasjer, da det mange steder er store åpninger rett ned.

Går man inn fra venstre side i forhold til hovedinngangen, vil man møte på en stor, åpen og oversvømt kjelleretasje fyllt opp med gammel skrot og søppel. Etter hva jeg kunne se, er det ingen forbindelse fra dette åpne overssvømte kjellerrommet og videre til resten av bygget. Rett til venstre for hovedinngangen, kan man gå noen trapper opp, og det er fra her man kan begynne eventyret med å utforske omtrent hele bygget. Man vil da møte etasje etter etasje som er ganske lik i utformingen – bestående av et stort dansegulv i midten og toaletter, noen andre mystiske rom og trapper videre opp på sidene. Er man glad i grafittikunst, er dette bygget en liten himmel for deg, da omtrent hvert eneste rom kryr av gammel grafitti. Kommer man seg helt opp til øverste etasje, vil man komme på taket hvor man har god utsikt utover byen.

Det uhyggelige Batman-bygget i Pattaya

Slået op af Kong DaniTorsdag den 25. maj 2017

Batman-bygget er kanskje Pattayas mest uhyggelige bygning. Om det spøker et sted i Pattaya, så tror jeg det må være her, og ikke i de mange åndehusene. Bygget må også være et ypperlig sted for å spille inn skrekkfilm eller for gjøre noen tøffe fotosessions.

Batman Entertainment ligger i Soi Batman. Kommer man fra Sukhumvit så gå inn Soi 46/3 som er et annet navn på samme soi. Kommer man fra Pattayatai (South Pattaya Road), så gå inn Soi 2.


(annonser2)

Ting å gjøre i Pattaya

Ingen andre steder i Thailand skaper så stor debatt som akkurat Pattaya. Noen elsker byen, andre hater den. Og mange har sterke meninger om byen uansett om de har vært der eller ei. Byens rykte er selvfølgelig ikke ufortjent, for det kryr av barer, fyll og prostitusjon av alle tre kjønn. Stranden er kjent for å være […]

Mer...
  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  3 Comments
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments

  […] NB! Oppdatert versjon av dette innlegget finner du på Thaipost.no. […]

  […] satte planene mine for denne søndagen. Det skulle nemlig bli holdt en to dagers festival på det skumle Batman-diskoteket. En grafittifestival med over 120 grafittikunstnere fra hele verden. Batman-bygget er et noe […]

  cuanto tadalafil super active devo tomar

  Det uhyggelige Batman-bygget i Pattaya – Thaipost.no