Grafitti-festival hos Batman

Batman Entertainment / J.K. Disco

Noen oppslag i noen av de lokale nettavisene, satte planene mine for denne søndagen. Det skulle nemlig bli holdt en to dagers festival på det skumle Batman-diskoteket. En grafittifestival med over 120 grafittikunstnere fra hele verden. Batman-bygget er et noe spesielt sted å holde noe arrangement på, men et perfekt sted for en grafittifestival. Batman-diskoteket har nemlig vært ute av bruk siden rundt tusenårsskiftet, og har allerede veggene halvfulle med grafittikunst. Er dette første gang det har blitt holdt offentlig arrangement der siden Batman-byggets fall rundt millennium-skifte? Jeg aner ikke.

Så jeg hoppet på en baht-buss og gikk de ekstra hundre meterne for å komme til dette forlatte men fascinerende Batman-huset. Aktivitetene var allerede i full gang da jeg ankom en gang på ettermiddagen. Grafittikunstnere fra flere forskjellige land hadde inntatt Batman-bygget. De sprayet frem nye kunstverk i dette allerede godt grafittibelagte bygget. Kunstnerne hadde spredd seg både rundt utenfor og innendørs, i alle rom og etasjer. Fra høyttallerne ble det servert elektronisk musikk, og ved hovedportalen ble det solgt mat, øl og vann til en fornuftig pris. Ellers ble det også annonsert DJer og BBoys, noe jeg ikke fikk med meg. Jeg var der tross alt bare noen timer på søndagen. Men BBoys-danseguttene har jeg sett nok av ganger før, så ikke noe tap.

Arrangørene bak dette opplegget er Int. Meeting of Styles (MOS) som er et internasjonalt nettverk for grafittikunstere med røtter helt tilbake til 1997. MOS-festivaler blir holdt verden over, og har bl.a. blitt holdt i Bangkok i 2014 og Chiang Mai i 2015.

Batman-bygget har en mørk historie, og sånn sett er det jo fint at det blir spritet litt opp. Å ta seg en tur inn i Batman-bygget er dermed et tosidig museum, på den ene siden et blikk inn i fortiden på et forlengst dødt og myteomspunnet diskotek med en uhyggelig historie, og på den andre siden en fargerik opplevelse med mange stilige grafittikunstverk.


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x