Jungeltur med Sjømannskirken

Hver fredags morgen samles en gjeng på Sjømannskirken i Pattaya for å dra ut på jungeltur. Når man kommer god og svett tilbake fra turen, blir det servert velfortjent suppe, frukt og kaffe. Av turgåerne er noen faste hver fredag, mens andre er der mer sporadisk, avhengig av når de er i landet.

Klokken 09:00 presis blir vi kjørt til parken Khao Mai Khaew (สวนป่าเชิงอนุรักษ์ เขาไม้เเก้ว) som er en halvtimes kjøretur unna. Ved ankomst av parken, blir vi delt i opp til fire grupper: en barneløype (3,5km), en kortløype (ca 5km), en middels løype (ca 7.2km) og en langløype (8-9km). Selv om det er forskjellig lengde på løypene, tar alle løypene omtrent like lang tid. Forklaringen til det ligger i tempoet. For å gå langløypen må man ha gått middelsløypen minst én gang før, ettersom temperaturen, alle oppoverbakkene, lengden og tempoet gjør sitt til at denne løypen kan være noe mer krevende enn man først hadde trodd. Selv har jeg gått den to ganger og ble like overrasket begge gangene over hvor dårlig form jeg var i. De ønsker også helst at man har gått minituren minst én gang før man tar middelsløypen. Men er du noenlunde halvveis i ok form, ville jeg anbefalt å gå mediumløypen uansett. Den gruppen pleier som regel å bli splittet etterhvert mellom de som småjogger og de som drøler. Om du ikke klarer eller vil henge med på joggegjengen, er det bare å henge seg på sumlerne. Om du henger deg på joggegjengen, men ikke klarer å henge med etterhvert, tar du pause og venter på somlekoppene bak. Går du miniløypen og du er i ikke helt elendig form, kan det være en fare for turen kan bli litt i tregeste laget, og faktisk littegrann kjedelig. Det har jeg hørt fra flere som debuterte med miniløypen.

Når man kommer tilbake til parkeringsplassen er det mulighet for å skylle av litt svette på en utendørs-vannkran før man setter seg inn igjen i bilen (hint 😉 ).

Det er vel opplagt at de fleste som går på disse turene er nordmenn og noen thaivenner/-koner. Men ellers hender det at det også er noen svensker, dansker eller andre nasjonaliteter innom. En jungeltur med Sjømannskirken er en sosial, sunn og god start på fredagen, og noe alle har godt av. Jeg vet at noen er skeptisk til arrangementer i regi av Sjømannskirken ettersom de ikke deler samme tro. Det er det ingen grunn til å være, ettersom dette arrangementet passer for alle, uavhengig av tro og livssyn. Ingen spørsmål blir stilt, og det er ingen andakt, lovsang eller bønnemøter på dette arrangementet. Har du lyst å bli med på en tur er det bare å møte opp på Sjømannskirken i Thappraya Road soi 7 en fredag morgen. Kom gjerne i god tid før kl 9, så rekker du en kaffe og en liten prat. Påmelding gjøres på stedet – i kirken før avreise. Vann er inkludert i prisen, så det trenger du ikke ta med. Det eneste du trenger å ta med er 250 baht, og da er både reisen, vann og mat etterpå (suppe, bolle, frukt og kaffe) inkludert. Gode sko, klær som du kan svette litt i og solkrem kan også være lurt å ha på seg. Arrangementet inkludert maten er ferdig i 12-13-tiden, avhengig av hvor lenge du blir sittende i kirken etterpå å spise, mingle eller lese blader og aviser.

Priser:

 • Transport tur/retur og jungeltur, ikke mat: 100 THB
 • Kun jungeltur, ingen transport eller mat: 50 THB
 • Jungeltur og mat, egen transport: 150 THB
 • Kun mat: 150 THB
 • Full pakke: 150 THB / 200 THB /250 THB  300 THB

Maten serveres fra 12-tiden. Grunnen til at kirken tar 50 baht for de som kun er med å gå turen, er fordi kirken bruker tid på å rydde løyper og de stiller med førstehjelpsutstyr. Bildene her er fra forskjellige turer.

 

På en av turene møtte jeg på en thaimann som jobbet med flygemaur. Han snakket thai, og jeg skjønte ikke helt hva han prøvde å forklare.

Dette innlegget ble først lagt ut på Danimania. Eventuelle oppdateringer vil bli gjort på denne siden.


(annonser2)

Ting å gjøre i Pattaya

Ingen andre steder i Thailand skaper så stor debatt som akkurat Pattaya. Noen elsker byen, andre hater den. Og mange har sterke meninger om byen uansett om de har vært der eller ei. Byens rykte er selvfølgelig ikke ufortjent, for det kryr av barer, fyll og prostitusjon av alle tre kjønn. Stranden er kjent for å være […]

Mer...

Ting å gjøre i Pattaya

Ingen andre steder i Thailand skaper så stor debatt som akkurat Pattaya. Noen elsker byen, andre hater den. Og mange har sterke meninger om byen uansett om de har vært der eller ei. Byens rykte er selvfølgelig ikke ufortjent, for det kryr av barer, fyll og prostitusjon av alle tre kjønn. Stranden er kjent for å være […]

Mer...
  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  1 Comment
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments

  […] NB! Oppdatert versjon av dette innlegget finner du på Thaipost.no. […]

  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x