Fyrverkerifestivalen i Pattaya

Pattaya International Fireworks Festival 2015

A magnificent story written in the skies
that will stir and excite your senses

Pattaya International Fireworks Festival er en årlig fyrverkerifestival. Fjorårets utgave gikk over to dager fra 27-28. november 2015, og består, som du kanskje har gjettet, av masse flott fyrverkeri. Nesten så nyttårsaften blir overflødig. Opprinnelig var dette en festival for å hedre kongen som fyller år 5. desember.

Som med andre Pattayafestivaler som holdes langs strandpromenaden, blir hele Beach Road stengt for all biltrafikk. Hele gaten var fra Walking Street i sør til cirka Dusit Thani Hotel i nord, fullt opp med marked, folk og underholdning. Her var det bl.a. underholdnings- og salgsboder av alt mulig, diverse gateunderholdning som trylleshow, dans, sjonglering, 3D maleri, pluss en scene å finne. I tillegg var hele stranden fullt opp med strandstoler for de som ville sitte å nyte utsikten til den fargerike nattehimmelen. Fyrverkeri er egentlig ikke noe jeg lenger blir særlig fascinert over, men det setter jo unektelig i gang litt stemning. Begge dagene var fullt opp med program fra ettermiddag til nattetid. Utenom et par 20-minutters sesjoner med rakettoppskyting eller “The Fireworks Display for the Royal Honoring of Her Royal Highness Princess Maha Chakri Sirindhorn” som det så fint står i programmet, bestod programmet også bl.a. av en åpningsseremoni, gateunderholdning og live DJ og konserter. Festivalen er bare to dager etter lysfesten Loy Krathong, så det er en god anledning å kombinere begge disse flotte festivalene.

Det som gjør dette til en “international” festival, er at fyrverkeri-showene blir utført av forskjellige inviterte land, hvert land angivelig i sin egen stil.

 • Kina: “magisk fyrverkeri”, kraftige eksplosjoner og fargerik fastlandsstil.
 • Japan: fokuserer på variasjon av temaer sentrert rundt lykke.
 • Filippinene: sender blomster ut i været.
 • Sør-Korea: skyter opp med sin søte signatur-stil.

Kilde: Pattaya Mail

 

 


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  1 Comment
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments

  […] Loy Krathong. Det som var fint med Loy Krathong i Pattaya, er at den er bare et par dager før fyrverkeri-festivalen, så man kan lett få unnagjort to fluer i en […]