Rock on the Lake 2015

Rock on the Lake 2015

Rock on the Lake er en årlig muskkfestival på Silverlake i Najomtien distrikt, en halvtime sør for Pattaya. Den ble i 2015 holdt 14. november, og ettersom jeg allerede var i badebyen da, var en tur hit noe jeg ikke ville gå glipp av. Og det er jeg glad for. Det er ikke helt enkelt å komme hit uten egen bil, men etter litt forhandling fikk vi ordnet transport hit til 300 baht med en songtaew. Hjemover haiket vi med noen politimenn på to hjul som plutselig gikk over i rollen som motorbiketaxigutter. Festivalen ligger idyllisk til på druegården Silverlake som er en egen attraksjon i seg selv. Å være på denne festivalen på Silverlake når solen går ned mens overraskende gode og fengende thaiband spiller på den store scenen foran et stort publikum bestående av ivrige, dansende og syngende thaier, er nesten en magisk opplevelse i seg selv. Det at festivalen foregår på Silverlake bidrar nok med sitt til å sette stemningen på plass på denne festivalen.

Det var to scener, en liten scene som ble kalt Lake Stage og den store hovedscenen som ble kalt Silver Stage. På den lille scenen var det nok helst mer ubetydelige småband og diverse halvamatørband, mens de store kjente bandene holdt seg til hovedscenen. En hake med lille Lake Stage var at den ble noe lydmessig dominert av store Silver Stage. Og det ble spilt samtidig på begge scenene. Dermed ville det heller ikke vært mulig å få med seg alt.

De store bandene her er kanskje ikke særlig kjent utenfor landegrensene, men har man vært en del i Thailand er det nok stor sjanse for at man tilfeldigvis har hørt en sang eller to av noen av bandene. Selv oppdaget jeg flere band jeg likte godt, mens Asanee-Wasan var kanskje høydepunktet for meg. Som det ligger i festivalnavnet, så lå fokuset på rock. Soft rock, littegrann-hardere-rock, alternativ rock, pop og pop rock, i en ganske vestlig stil. Selv synes jeg det er mye bra thairock, og siden stilen er ganske vestlig-inspirert, burde det ikke være for vanskelig for vestlige å finne noe som fenger. Men et “problem” med mange thairockeband generelt er at det blir litt for mye ballader etter min smak. Har ingenting imot en fin ballade eller to, men fokuset for et rockeband bør ligge på rocken.

Skulle man bli sulten i løpet av denne dagen, var det selvfølgelig både mat og drikke å få kjøpt i bodene. Ellers i bodene kunne man også kjøpe diverse suvenirer. Det var satt opp en rekke med latrinedo mellom scenene, men det noen kanskje ikke visste var at rett bak hovedscenen var det fine og rene toaletter som både var åpen og gratis. Ettersom festivalen var sponset av Singha, var det ikke overraskende at ølmerket som ble solgt i Singha-bodene av Singha-damene var Singha. Men noe jeg ikke hadde sett før, var Marlboro-salgsboder med Marlboro-damer.

Festivalen er et 1-dags arrangement og varer hele dagen. Dette er først og fremst en festival av og for thaier, da det kun var thaiband som spilte, og det var veldig få faranger å se. Billett “i døren” kostet 1220 THB. Her var det nok mange som reiste fra både Bangkok og andre steder. Er du i landet under neste års festival, anbefales glatt en dagstur. Følg med på Facebook-siden eller nettstedet for når neste gang blir.
http://www.rockonthelake.com/
https://www.facebook.com/rockonthelakethailand/

Ellers så holdes det også diverse andre konserter og arrangementer på Silverlake. Følg med på disse sidene.
https://www.facebook.com/SilverlakeEntertainmentThailand/
https://www.facebook.com/silverlakethai

Lake Stage

Så heller lite av det som fantes på Lake Stage.

 • Let Me Go Home
 • Alphabeat
 • White Jack
 • Apollo
 • Manee
 • Methane
 • The Ambulance
 • Flight Together
 • Electroactive
 • Fun
 • Rockademy Allstars

 • Cana
 • Tantra
 • The Heir
 • The Wednesday

 

Silver Stage

AB Normal

Gikk glipp av dette bandet, og har egentlig ingenting å fortelle om de heller. Men her er en låt:

Maew-Chirasak

Samme som over.

Zeal (ซีล)

https://youtu.be/K5K1IiDyjqA

GetsunovaModern Dog (โมเดิร์นด็อก)

Grunnlagt 1992. Varmet opp for Radiohead på MBK i Bangkok i 1994. De var tidligere på Bakery Music og på Sony BMG, men er nå på sitt eget plateselskap Moderndog Co., Ltd.


Asanee-Wasan (อัสนี-วสันต์)

Ble dannet 1986 av brødrene Asanee & Wasan Chotikul fra Loei. Da den kjente rockeartisten Sek Loso ønsket seg en platekontrakt, sendte han en demo til Asanee som så ga ut det ut på plateselskapet sitt More Music som er et underselskap av GMM Grammy. I 2011 startet de et nytt plateselskap, Music Union som bl.a. Blackhead også er på.
Blackhead

Ble dannet 1994. De har låter som har vært soundtrack for mange filmer.

Lomosonic (โลโมโซนิก)

Platedebuterte i 2009.


https://www.youtube.com/watch?v=gYdZK5CXqTk

Cocktail

Dette bandet fikk jeg heller ikke med meg.


Dj Ono

En Dj som spilte eletronica mellom konsertene. Kanskje ikke helt som hånd i handske på en såkalt rockefestival, men så var det ikke alle bandene heller som var så veldig rocka.

Om du liker noe av musikken her, så hvorfor ikke støtte disse thaiartistene ved å kjøpe CD-er, DVD-er, karaoke DVD-er eller digitale lydfiler? De fleste av disse bandene finner du på Amazon, eBay, eThaiCD eller iTunes. Det billigste er antakelig å handle fra eThaiCD som er en nettbutikk spesialisert i thailandsk film og musikk. De sender til hele verden, fraktfritt.

Har du noen gang vært på festival på Silverlake? Liker du thairock? Legg gjerne igjen en kommentar under.


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments