Pattaya Bondekarneval

Baa Hop Fang

Baa Hop Fang (บ้าหอบฟาง) er et marked i Pattaya som omtaler seg selv som både “farm festival”, “farm marked” og “carnival”. Det kan vel diskuteres om dette kan kalles et ekte karneval selv om flere av de som jobbet der var utkledd. Men uansett om du foretrekker å kalle dette arrangementet for et karneval, et bondemarked eller en festival, så skiller det seg noe ut fra mange av de andre markedene med sin bondetematikk. En annen karateristikk med dette arrangementet er at hensikten med det ikke bare er å dra inn mest mulig penger, men også for å spre “sanook” – glede og underholdning. Hvorfor skulle det ellers være masse småattraksjoner og konserter som ikke kostet penger?

I motsetning til mange andre markeder rundt omkring i Pattaya og omegn hvor 80-90% er samme varer og samme opplegg, skilte dette seg ut. Her var det både rar og original mat, drikke, håndarbeid og andre ting å kjøpe. I en av salgsbodene var all mat og snacks som de hadde laget av den store frukten som både er veldig populære og upopulære samtidig – nemlig durian. Jeg tok en pose med durian-snacks som minnet veldig om potet sticks. Noen andre solgte “sea grape” (sjøgress?) med dip, noe som angivelig skulle være sunt for både det ene og det andre. Fikk først smake gratis, men var litt ubestemmelig om det var godt eller ikke. Tok ikke sjansen på å la noe godt og sunt passere, så sikret meg en pose av dette også. Annerledes mat er i det minste interessant. I salgsbodene som solgte ting var det også mye originalt å se. Som musikkfan og platesamler ble jeg nesten litt overrasket å se en som solgte brukte CDer og LPer av vestlig musikk, noe jeg aldri før har sett i Thailand. Butikker som selger CDer inkludert litt ny vestlig musikk finnes det, både pirat- og originalvare, men gammel musikk, og LPer er veldig sjeldent i dette landet. Jeg vet om én platebutikk i Bangkok. I Pattaya finnes det et dusin med cocktail van-er. På Baa Hop Fang var det burger van, taco van, pannekake van og mange andre van-er å se. Ellers se bildene for en liten smakebit av hva som fantes av mat, varer til salgs og underholdning.

Det var også flere aktiviteter her, inkludert en scene med underholdning og thaimusikk, et speilhus og en lekeplass med rusjebane og disser for unger. Pattaya Exotic Pet stilte med tamme slanger og øgler man kunne holde og la seg fotografere med. Positivt overrasket ble jeg da det ikke ble spurt etter tips, og ikke kunne jeg se en tipsboks heller.

Arrangementet går over to dager, og holdes en gang i blant. Det ble holdt 7-8. november, deretter 12-13. desember 2015. Det var søndag den 13. desember at jeg stakk nesen innom her. Neste gang det skal holdes er i mars 2016 ble jeg fortalt. Det finner sted på plassen utenfor Welcome World Beach Resort & Spa i Thappraya Road, rett ovenfor Jomtien Complex. Inngang er gratis.

Facebook


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments