Byens raskeste senger

Pattaya Bed Race 2016

En av de mer originale arrangementene som holdes i den sprø byen Pattaya, er det årlige sengeløpet. Den 31. januar kl 15.00 var det langs halve strandgaten i byen stengt av for trafikk for åttende året på rad for å lage plass til de løpende sengene. Startstreken befinner seg ved Central Festival i Beach Road, mens målstreken er ved Walking Street. Løpet består av godt modifiserte senger, omgjort til bl.a. stoler, troner, båter, kassabiler og bygninger. Fellesnevneren er at det er en “kaptein” som sitter oppi. Sengene blir ikke drevet av motor, men av en gjeng utkledde assistenter som bærer eller triller sengen. Løpet vinnes ved å være den kjappeste eller mest kreavtive sengen, beste kostymer eller mest underholdende team. Hvert team har sitt eget startnummer og blir presentert av en egen business. Årets deltakere var:

(startnummer). (Team)

 1. DSL
 2. Makro
 3. DSL
 4. Osteopathic Center Pattaya
 5. Hilton
 6. Courtyard Marriott South Pattaya
 7. Pattaya Floating Market
 8. Mercure Hotels
 9. Hard Rock Hotel
 10. Ninja A Go Go
 11. Champagne Agogo
 12. Kilkenny Bar & Guesthouse
 13. Pullman Hotels & Resort | G Club Thai Boxing Class
 14. Centara Grand Mirage Beach Resort
 15.  ?
 16. TFI – Fun Events For Charity
 17. Central Festival
 18. Father Ray Foundation
 19. Riviera Group
 20. Pattaya Mail
 21. Hooters

Før startskuddet, gjorde teamene seg klare med dans, slagord, og å posere foran kameraer. Samtidig ble det holdt en masse taler og musikk fra en scene. Etter en obligatorisk men flau versjon av The Final Countdown utført av en thaidame, og den store nedtellingen var unnagjort, var det om å gjøre å komme seg fortest mulig ned til Walking Street. På grunn av den smale veien, var det kun to og to team som løp om gangen. I Walking Street ble det også holdt prisutdeling, avslutningsseremoni og afterparty. Årets vinner ble Centara Grand Mirage. Andreplass gikk til (?). Tredjeplass gikk til Hooters.

Løpets fulle navn er The 8th Pattaya Bed Race 2016 og arrangeres av Rotary Club of Pattaya og Pattaya City Hall. Baktanken med dette arrangementet utenom underholdning og å promotere buisness, er at inntektene går til veldelighet, da det er 5000 baht registreringsavgift for hvert team, eller mer om man ønsker å donere mer.


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments