Oppbevaring av verdisaker

Når man er på tur til et fjernt land, er det ekstra viktig å passe på sine verdisaker. Det er ikke nødvendigvis særlig mye større sjanse i utlandet enn i hjemlandet for å miste eller bli frastjålet noe. Så man trenger ikke gå rundt å være paranoid, men det er ikke vits å være naiv for det. Det er ekstra kjipt å miste viktige ting når man er på ferie. Så hvordan tar man vare på tingene sine på tryggest mulig måte?

Bildet demonstrerer tyveri fra motorsykkel. Se også denne korte videoen om hvordan slike pirater opererer. Videoen har thai tale og er tekstet på engelsk.

Hotellsafe

De fleste hoteller har safe, enten på rommet eller i resepsjonen. Her kan det være lurt å legge igjen verdisaker som kort, penger, smykker og pass. Det er ikke nødvendig å gå rundt med 50.000 baht til en hver tid med mindre man skal noe spesielt som koster så mye. Å legge verdisakene i safen kan være lurt selv om du ikke har fremmede på besøk. Kanskje finnes det en uærlig sjel blant vaskepersonalet eller andre ansatte. Kanskje glemmer du en gang å låse døren før du går ut. Kanskje får du innbrydd. Et annen viktig poeng er at hverken hotellet eller forsikringsselskaper vil dekke tyveri dersom verdisakene ikke var oppbevart i safen.

Det er likevel litt omdiskutert om hvor safe en safe egentlig er. Er safe tryggere enn å gjemme verdisakene? Har man verdisakene i en safe, så vet potensielle tyver for det ene hvor sakene ligger. På nettet finnes det videoer som demonstrerer hvordan man kan cracke en safe. Dette er bare en av mange slike videoer som finnes.

Kanskje er det ikke så vanskelig å løsne den og ta hele safen med seg. Jeg har selv bodd i hotell i Bangkok hvor safen ikke var fastmontert i det hele tatt. Ellers kan det jo tenkes at noen ansatte har en ekstra universalnøkkel. Prøv disse og:

 • A1234A
 • 0000
 • 000000
 • 9999
 • 1234
 • 12345
 • *1234#

Unngå å flashe gull

Det er unødvendig å strø rundt seg med penger, vise overdådig velstand, gå med de dyreste kjærne og smykkene. Det er ikke lurt å la semifattige folk tro du er millionær, uansett hvor mange millioner baht du er god for. Et skrekkeksempel er denne saken fra januar 2017 hvor en thaimann drepte en annen for å stjele mobiltelefonen hans. Han gikk nemlig med nyeste iPhone.

Unngå mageveske

Unngå mageveske, også kjent som rumpetaske og magetaske, da det vil få deg til å fremstå som en reiseamatør og de er ofte utsatt for tyveri.

 

Hvordan oppbevarer du dine verdisaker? Har du noen flere tips så legg gjerne igjen en kommentar under.


(annonser2)

Økonomi

Alt om økonomi og penger. Hvor mye penger trenger jeg på turen? Hva om jeg mister kortet mitt? Hvor skal jeg oppbevare pengene og andre verdisaker? Hvorfor virker ikke kortet i Thailand? Hvordan sender man penger til Thailand? Innlegget er under utvikling.

Mer...
  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments