Tur til Sattahip

Sattahip

Sattahip (สัตหีบ) by i Sattahip distrikt er en liten by rundt 30 km sør for Pattaya. Vi tok oss en liten overnattingstur i byen, og planen var å dra til Koh Samaesan (เกาะแสมสาร) tidlig neste dag. Som kjent så går ikke alle planer etter planen, men mer om det senere. Denne byen er i motsetning til Pattaya en veldig fredelig og stille by. Fri for turister, fri for mas og fri for trafikkaos. Kun et tempel og noen utendørs-restauranter langs sjøen var det jeg så av underholdning, så den gjennomsnittlige Pattayaturisten ville nok kjedet seg fort her. På restaurantene langs sjøen var det en del thaier som drakk alkohol, men utenom det, så fantes det ingen barer i byen. Jeg så ihvertfall ingen barer, og jeg ble også fortalt av noen thaier at det ikke var noen barer her. Så Sattahip er derfor mest interessant for forandring og en avveksling fra hektiske Pattaya.

Transport

Å komme seg fra Pattaya til Sattahip er veldig enkelt. Fra Sukhumvit, kjør ned mot høyre. Kjører du opp mot venstre istedet, så kommer du til Bangkok. Har du ikke bil, er det bare å ta en bath buss til endestoppet. Endestoppet er midt i Sattahip sentrum, og det koster 40 bath én vei. Det går også van-busser om du skulle foretrekke det.

Overnatting

Ingen av oss hadde vært i byen før, men heldigvis tok det ikke lang tid før vi fant et hotell. Et hotell som til og med virket skikkelig koselig da det lå rett ved sjøen, nesten litt romantisk.

Hotellet het Baan Sattahip By The Sea og kostet 1000 bath/natt for et tomannsrom. Jeg booket og betalte kontant i resepsjonen, men kunne nok ha spart noen satang om jeg hadde planlagt bedre i forveien og bestilt via Agoda eller Booking.com.

Pluss

 • grei pris
 • sentral beliggenhet
 • døgnåpen stue og hage rett ved sjøen
 • frokost inkludert (se bildet under)
 • hyggelig betjening

Minus

 • rommet virket ikke helt rent. Fant rusk og småmaur på gulvet.

Info og booking

 

Turen til Koh Samaesan

Som nevnt skulle vi neste dag til en øy litt utenfor byen i samme distrikt. Vi tok en bath buss fra sentrum til der båten gikk fra. Det var kanskje rundt 20 minutter til havnen. Uflaks som vi hadde, fikk vi vite at siste båten for dagen til Koh Samaesan hadde akkurat gått for fem minutter siden! Det ble derfor dessverre ingen øytur, men jeg fikk tatt noen bilder på veien mellom byen og havnen.

 


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  1 Comment
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments

  […] NB! Oppdatert versjon av dette innlegget finner du på Thaipost.no. […]