Byen Khon Kaen

Rundt halvparten av nettene på begge mine turer ble tilbragt i provinshovedstaden med samme navn som provinsen. I denne byen føler man ikke at man er “midt i bushen” eller i den tredje verden. Byen Khon Kaen er en utviklet og moderne by. Central Plaza er et topp moderne kjøpesenter med et stort underholdningssenter i øvre etasje, bestående av kino, karaokerom, arkadespill, lekeland og mye mer. Khon Kaen er ellers en veldig levende by. En av kveldene var det satt opp to lerreter i en liten hage midt i sentrum hvor det ble vist filmer om kvelden. Altså et koselig og gratis utekino midt i byparken. Men kanskje det kunne vært lurt å ikke sette de rett vedsiden av hverandre så man hadde sluppet å både se og høre to filmer samtidig. En annen dag ble det holdt en japansk festival, “Hugz Ban Zai”, ved kjøpesenter Hugz. Ordet ban zai er japansk og betyr sånn ca. “lenge leve”. Her ble det spilt japansk musikk, solgt japanske effekter, og mange thaijenter hadde japanisert seg godt opp for anledningen av en cosplay-fotokonkurranse som var en del av programmet.

Byen Khon Kaen

Slået op af Kong DaniSøndag den 8. januar 2017

Det finnes flere hoteller og restauranter av internasjonale kjeder, og byen har også et relativt stort farangmiljø. Jeg så for meg at i Khon Kaen kom jeg ikke til å møte så mange faranger, og de få, var hovedsaklig eldre menn som var blitt importert opp av sine thaikoner. Så feil kan man ta. Her møtte jeg overraskende mange faranger fra 20-årene og opp, av begge kjønn. Utelivet er livlig. Der finnes flere bargater bestående av både farangbarer, thaibarer og nattklubber konsentrert på ett område rundt Pullman Hotel. Om du søker et sentralt og flott hotell nær uteliv og restauranter, så kan man neppe gå feil med det hotellet. Prisnivået på alt fra restauranter, muay thai-trening og barlivet er akkurat som i Pattaya, ikke en eneste baht billigere. Noenting var til og med en anelse dyrere.

Dette innlegget er en del av Reisebrev: Khon Kaen.


(annonser2)

Reisebrev Khon Kaen

Khon Kaen (ขอนแก่น) er den 5. største provinsen i Isaan, og er også blant provinsene som drar mest faranger. Jeg har nå vært i Khon Kaen to ganger. Så istedet for å skrive to forskjellige reisebrev, jukser jeg litt med kronologien og slår disse to turene sammen til ett reisebrev. Om det noengang blir flere […]

Mer...
  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments