Scandalic Sport & Aktivitetsklubb Publisert av Odd…


Pattaya på kryss og tvers. 12:30pm Feb 28
Scandalic Sport & Aktivitetsklubb
Publisert av Oddvar Julian Wangberg · Akkurat nå ·
Skrevet av "Nutte" Oddvar Julian Wangberg, foto internnett.
Pattaya Tidende utgave 1. april 2010
Billig og bra i Phnom Penh
En tur til nabolandet Kambodsja er ikke dyrt. Vi anbefaler hovedstaden for noen dagers sightseeing.
Khmerfolket gjennomgikk en grusom krigføring fra 1975 til 1997. Kommunistene Røde Khmer ruinerte landet økonomisk og drepte millioner av landsmenn. Men nå har turistene vendt tilbake og handelen kommet i gang igjen.
Pattaya Tidendes utsendte medarbeider slo seg med et reisefølge hvor tyrkeren Veli Mucuk (54), som har bodd mange år i Norge, var guide, siden han også har bodd flere år i Kambodsja. Renate Ness (31), Lars Jelsness (32) og undertegnede skulle besøke landet for første gang.
Vi startet fra den internasjonale flyplassen i Bangkok med fly til Phnom Penh med AirAsia, som Veli hadde bestilt på tilbud over Internett for hyggelige 1100 baht per person tur/retur. (ca 270,- kr i dag)
Rimelig feriested
Vi ble første dagen godt innlosjert på et enkelt og godt hotell ved navn Morakat. Det ligger sentralt og kostet 800 baht pr døgn. Etter en slitsom vandring rundt i byen satt vi oss på kvelden på rommet med en flaske rom av typen Havanna Club, som vi hadde handlet på et supermarked for syv dollar.
Renate var positivt overrasket over khmerfolket: – Det jeg har sett hittil er imponerende, veldig billig å handle og hyggelige, smilende mennesker, selv om noen av selgerne er masete.
Lars sa: – Maten er ypperlig, servicen er imponerende og du får kjøpt stort sett det du trenger i de store varehusene. Men jeg tror det er tryggere å bo i Thailand enn her, sier han.
Mange severdigheter
På den andre dagen tar Veli oss med til restauranten og hotellet FCC, som ligger der elvene Tonle Sap og Mekong møtes. Journalister, fotografer og diplomater hadde sitt tilholdssted her under de siste årene av Røde Khmers herjinger.
Mange reportasjer ble produsert herfra, det var ikke alltid at journalistene våget seg så langt utenfor dørene. FCC ligger sentralt plassert kun få minutter fra mange av byens hovedattraksjoner som The National Museum, Royal Palace og Silver Pagoda.
Turen gikk videre til frihetsstatuen Vimean Ekareach, som ble bygget i 1958 for å feire uavhengigheten fra Frankrike. Den er en Lotusformet stupa, i stil med tempelruinene i Angkor Wat. Det er et stort natteliv i Phnom Penh. Vi så steder som Happy Man Bar og Walkabout Bar. Sharky’s Rock n’ Roll Bar er en stor plass der du finner både biljardbord og pilkast, og en mengde fastboende engelskmenn som stamgjester. Drinkene koster i størrelsesorden en dollar.
Rik historie
Phnom Penh ble hovedstad i 1440 da Kong Ponhea Yat flyttet fra Angkor. Grunnen skal ha vært at Phnom Penh var sentralt beliggende for handel med Laos og Kina. I 1772 brant byen ned til grunnen.
Franskmennene tok kontroll i 1863 og utvidet byen med veier og kanaler. Kambodsja fikk sin uavhengighet i 1953. Landet er et kongedømme og har et parlamentarisk demokrati under statsminister Hun Sen.
Fra 1975 og frem til 90-tallet ble flere millioner av innbyggerne drept av herjinger fra Pol Pots Røde Khmer.
Nå bor det ca. 14,8 millioner mennesker i Kambodsja, i hovedstaden bor det drøyt en million.
nutte,, Oddvar

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x