Jeg har akkurat hvert i kontakt med politi og stat…


Leif Aase 4:15pm Jun 3
Jeg har akkurat hvert i kontakt med politi og statens vegvesen og forespurt om thailandsk førerkort er gyldig i norge. Der fikk jeg klart svar om at det må medbringe etter de nye reglene internasjonalt førerkort som viser klasse B for personbil og alt annet uansett hvor mange tusen sider oversatt til engelsk er ikke gyldig.
Det må stå klasse B på det for og være gyldig for personbil i norge. Er det noen som har et slikt bilde av internasjonalt førerkort fra thailand for personbil med bokstaven B på?
Er interessert i og se hvordan det ser ut og vist det ikke har bokstaven B påført så bør en få det godkjent av forsikringsselskapet vist ikke så kan dette fort medbringe store medkostnader i rettsvesenet i norge ved ulykke hvor forsikringsselskapet blir involvert.

Arne Rødsand 4:22pm Jun 3
Min kone hadde internasjonalt førerkort med seg første gang hun var i Norge, men det er 6 år siden.. Jeg kan spørre henne hvor hun fikk tak i det, men akkurat nu sitter hun på fly på tur til Norge.. Mulig de har endra reglene siden dengang også..

Reidar Bjerkeli 4:33pm Jun 3
Jeg regner med at siden det er et INTERNASJONALT førerkort det er snakk om, behøver det ikke å stå B på thai, men at det vises ut av selve førerkortet at det er B det er snakk om. Slik som på mitt internasjonale førerkort, hvis jeg skal til Saudi-Arabia så skjønner de at det er B jeg har. Hvor lenge kan de kjøre med thai (internasjonalt) førerkort i Norge?


Ove Todal 6:05pm Jun 3
er det ikke like greit at Thai’er ikke kjører på rødt, eller gir gass ved fotgjengerfelt? Hvis ikke noen forteller dem det, må de vel tro det skal være slik?

Leif Aase 6:47pm Jun 3
Takker for svar og bilder

Leif Aase 6:50pm Jun 3
Og statens vegvesen sa klart og tydelig at bokstaven B må være påført i det internasjonale førerkortet fra thailand som er et vedlegg og oversettelse til thai førerkortet

Reidar Bjerkeli 6:59pm Jun 3
Noen som vet om man ved oppkjøring til norsk sertifikat kan få oversatt spørsmålene til thai? De må jo selvfølgelig kunne reglene likevel, men ofte er teorien mer en norskprøve enn en kunnskapsprøve.

Arve Lisland 10:56pm Jun 3
Har du thai førerkort kan du forevise dette på trafikkontoret i Chonburi og få utstedt type Internationalt. Koster 850 Baht.

Bjørn Arild Michelsen 12:36am Jun 4
Kansje en litt avsporing,men husk dere som har Thai 1 eller 2 års førerkort,det kan kun brukes i thailand,De med 5 års kan få Internasjonalt.

Jørgen Udvang 12:40am Jun 4
Her er et Thai internasjonalt førerkort fra ifjor:

Totto Sørensen 1:35am Jun 4
Kona kunne kjøre med thai fører kortet i 3 mnd uten internationalt fordi det står på engelsk og det er også godkjent som legemitasjon noe jeg selv har brukt det som hjemme

Jørgen Udvang 1:54am Jun 4
Det Totto skriver er korrekt:
http://www.vegvesen.no/forerkort/har-forerkort/forerkort-i-og-utenfor-norge

Per Engelseth 7:26am Jun 4
Jeg kjenner en som har Thaikjæreste på besøk regelmessig. Hun har et slikt internasjonalt førerkort utstedt i Thailand. Funker bra, noen å kjøre hjem fra party. Tenker jeg gjør det samme når jeg finner den rette…

Morten Aasheim 8:18am Jun 4
Jeg har blitt stoppet av politi i Norge, og de klarer seg fint med Thai førerkort.

Harald Vesterheim 8:24am Jun 4
Hvis du er bosatt i Thailand kan du kjøre med Thailandsk førerkort i 3 Mnd. i Norge.

Per Engelseth 8:29am Jun 4
Må ha internasjonalt førerkort i tillegg… men uproblematisk å få et slikt.

Totto Sørensen 8:32am Jun 4
Trenger ikke det les reglane


Leif Aase 8:50am Jun 4
Thai førerkortet samsvarer med eøs reglene vedrørende bilde og engelsk språk. Jeg vil gjerne protestere overfor både politi og statens vegvesen men da må jeg ha eøs regler og henvise til som viser at en ikke må ha bokstaven B påført på framsiden som kategori personbil sertifikat

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments