Kjære nye venner, mange tror at vi som bor i Patt…


Pattaya på kryss og tvers. 10:54am Feb 28
Kjære nye venner, mange tror at vi som bor i Pattaya befinner oss mest på barkrakken enn å leve et seriøst liv. Heldigvis har de fleste fastboende interesser noe som kommer tydelig frem i avisen Thailands Tidende. Men hva har skjedd i Pattaya i de siste fem årene. Undertegnede har skrevet som frivillig journalist for Thailands Tidende fra begynnelsen da avisen så dagens lys.
Foto og skrevet av "Nutte" Oddvar Julian Wangberg.
Sputnik (66) og kona Vivian (57) sang for full kirke.
Det var fullt hus og god stemning på Sjømannskirken da de 170 gjestene opplevde årets konsert med Sputnik (66) og kona Vivian (57) onsdag 3. februar.
– Å være i Thailand på vinterstid er et privilegium, samtidig som vi får drive med musikken. Vi spiller på Lindas Restaurant og Sjømannskirken, og samler inn penger til barnehjem her i Thailand, noe som vi også gjør hjemme i Norge, forteller ekteparet. Sjømannskirken slår stadig sine egne rekorder. 170 tilhørere var på konserten denne gangen, og på lørdagsgrøten påfølgende helg var det 270 personer som meldte sin ankomst.
Ingen skilsmisse
– Er det en sang du har skrevet til kona, spør vi, men da bryter Vivian inn. – Nei, nei, svarer hun. – Vi giftet oss i 1971 og som du ser er vi fremdeles gift og har noen deilige barn og barnebarn. Sangen om Johanne vet vi ikke hvem som har skrevet, men den har sin opprinnelse i hvalfartsanger fra gammel tid. Det var jo den sangen han slo igjennom med. Pattaya
Tidende lurte på når Sputnik felte en tåre sist. Da svarte han raskt: – Når jeg synger ‘Mors gamle bibel’ tenker jeg på min mor som lærte meg opp i musikken på bedehuset i Drangedal da vi spilte sammen for over 50 år siden, hun tok meg med når det var arrangementer, hun var snill hun!
Høydepunktet på kirken var da Sputnik sang nylig avdøde Arne Bendiksens låt ‘Den siste mohikaner’. Publikum visst å sette pris på det.
– Realt arbeid!
Lastebilsjåføren Knut ‘Sputnik’ Storbukås fra Drangedal i Telemark startet med første opptreden allerede som 15-åring, men de første gitargrepene gjorde han som 11-åring. – I disse dager feirer jeg 50-årsjubileum som artist. Å synge og spille elsker jeg, men lastebilarbeid er realt arbeid, det. Synge og spille er jo bare moro, sier trubaduren.
Pattaya Tidende spør om hvor mange konserter de har vært med på. Det vet de ikke, men sier at det må være snakk om flere tusen.
– Den konserten jeg husker best var da vi var på den Røde Plass i Moskva, det var sprøtt å tenke på at det var vi som var de første som opptrådte der, sier Sputnik.
– Senere skulle vi sette rekord i Guinnes Rekordbok i antall konserter, dette var et i samarbeid med butikkjeden Nille da vi skulle holde 36 konserter fra Mandal i sør til Tromsø i nord på 76 timer. Det var stappende fullt på alle varehus som vi kom til på den turnéen. Da vi sang ‘Nå skal vi skilles Johanne’ klatret de opp langs veggene bare for å høre oss.
(Pattaya Tidende utgave 3/2010 – 1. mars 2010)

Pattaya på kryss og tvers. 11:22am Feb 28
Oktober 2010 Full fart på kirken selv i lavsesongen
Skrevet av Oddvar Julian Wangberg.
‘Smell i gang vaffelpressa’ sa Reidar og Bitten i tv-programmet ‘Blikkboks’ på slutten av 80-tallet. Sjømannskirken gjorde disse ordene til sine da de 15. september arrangerte sin ‘Hertevarme’ dag i Pattaya og de 31 andre kirkene rundt om i verden. – Vi gjør dette for å markere at alle norske borgere kan komme og søke hjelp hos oss, gjerne 24 timer i døgnet, sa Bitten Østeby.

– Vi markerer vår gjestfrihet til alle som kommer innom på besøk i dag med gratis kaffe og vafler, opplyste Tom Thorkildsen, som er frivillig medarbeider på kirken. Vi snakket med noen av de ca. 60 som besøkte kirken denne dagen, og et gjennomgangstema var misnøyen med medienes omtale av Pattaya. ‘Vi er helt normale mennesker, i likhet med nordmenn i Norge og Spania’, hørte vi en som sa. En annen røst sa følgende: ‘Vi er meget glade for å ha kirken her i Pattaya, hvor vi kan komme og lese aviser, bruke biblioteket, ringe hjem og ikke minst ha et oppholdssted der vi kan snakke norsk’.


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments