Militærstranden i Sattahip

Sai Kaew Beach

Er du misfornøyd med både Pattaya og Jomtien beach? Du trenger ikke reise langt for å finne en finere strand. Det finnes mange strender i og rundt Pattayaområde som er finere enn Pattaya beach, som bl.a. de fem strendene på øyen Koh Larn. Et annet alternativ er Sai Kaew Beach, også kjent som militærstranden eller russerstranden i Sattahip distrikt. Denne stranden eies og reguleres av det thailandske militæret, noe som heller ikke er uten konsekvenser. Mer om det etterhvert. Hat Sai Kaew eller Sai Kaew Beach (หาดทรายแก้ว) betyr glass-sand-stranden og ble offisielt åpnet 22. januar 2003.

Da hverken jeg eller mitt reisefølge hadde egen bil eller moped, ble det litt buss og taxi. Først en baht buss et godt stykke nedover Sukhumvit road mot Sattahip. Deretter var det å finne motorsykkeltaxi. Da vi forklarte at vi skulle til militærstranden, måtte de av en eller annen grunn skjule mototaxi-vesten sin og kjøre i siviluniform. Moto-taxien kostet 100 baht per person om jeg husker rett. De kjørte oss frem til resepsjonen for stranden, som lå ved en strand i nærheten. Her måtte man så kjøpe adgangsbilletter.

Priser

Utlendinger Thai
Voksne 100 50
Barn 50 10

 

Deretter var det å komme seg videre til selve Sai Kaew Beach. Løsningen var en shuttle buss for ytterligere 100 baht (eller var det mer?).

Strandområdet Sai Kaew Beach er en visuell fryd for øyet. Det er ikke spart på de estetiske detaljene med blomster, figurer, treverk og andre detaljer for dekorasjonens skyld. Foruten å bade, ligge å sole seg eller gå rundt og kikke, finnes det også forskjellige andre ting man kan ta seg til. Man kan spise lunsj eller ta seg noen kalde forfriskninger på en av strandrestaurantene, ta massasje, leie kano eller leie bungalow.

Vi vurderte et øyeblikk både å leie bungalow og å leie kano. Det var bare et men. Et stort men. Utlendinger er nemlig ikke ønsket på stranden etter kl 18, samme klokkeslett som nasjonalsangen spilles og flagget senkes. Fra da av, skal utlendinger være fordampet. Det betydde i praksis at dersom vi skulle leie strandhytte for natten, måtte jeg ha holdt meg innendørs fra kl 18 til neste dag. Jeg ville f.eks. ikke ha anledning til å gå ut på en av strandrestaurantene. Det var iallefall det jeg ble informert om. Så dermed ble den tanken iallefall uaktuell. Vi snakket med utleieren av båtene i 17-tiden, og han mente det kanskje kunne bli litt knapt med tid. For innen en time skulle båten og utstyret ha vært ferdig levert og alt oppgjør være i boks, og i tillegg skulle jeg være forduftet innen den tid. Så vurderer du en tur hit, reis i god tid. Istedet for å ta buss og taxi slik vi gjorde er det gjerne billigere å leie moped hvis dere er to, eller bil hvis dere er flere. Stranden ligger ved Chumpol Sattahip Naval School på høyrehånd når du kjører nedover Sukhumvit mot Sattahip.


(annonser2)

Ting å gjøre i Pattaya

Ingen andre steder i Thailand skaper så stor debatt som akkurat Pattaya. Noen elsker byen, andre hater den. Og mange har sterke meninger om byen uansett om de har vært der eller ei. Byens rykte er selvfølgelig ikke ufortjent, for det kryr av barer, fyll og prostitusjon av alle tre kjønn. Stranden er kjent for å være […]

Mer...

Ting å gjøre i Pattaya

Ingen andre steder i Thailand skaper så stor debatt som akkurat Pattaya. Noen elsker byen, andre hater den. Og mange har sterke meninger om byen uansett om de har vært der eller ei. Byens rykte er selvfølgelig ikke ufortjent, for det kryr av barer, fyll og prostitusjon av alle tre kjønn. Stranden er kjent for å være […]

Mer...
  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x