Øytur til Koh Sichang

Koh Sichang

Et par ganger i året arrangerer Sjømannskirken i Pattaya øyturer. Ifjor (2015) var det Koh Pai som ble besøkt, mens i år var det Koh Sichang som stod for tur.

Denne turen ble arrangert to ganger iløpet av høysesongen. Avgang var grytidlig om morningen fra Bali Hai Pier. Etter et par timer på sjøen mellom Pattaya og Koh Sichang, var vi nesten fremme. Vi måtte bare skifte til en liten speedbåt som tok oss det siste lille stykket. Den kjørte frem og tilbake mellom vår båt og stranden på Koh Sichang siden den kun hadde plass til noen få personer om gangen. Fremme på Koh Sichang hadde vi valget mellom å ligge og slappe av på en solseng på stranden hele dagen, eller bli med på en sightseeingtur rundt på øyen for en ekstra hundrelapp. Vi valgte det siste. I motsetning til Koh Pai som vi var på i fjor, er Koh Sichang en stor øy med mye siviliasjon og severdigheter. Vi kjørte med noen slags tuk tuk-er fra strandområde, gjennom bakker og berg, til vi var kommet til tempelet i landsbyen. Her befant det seg et flott kinesisk tempelberg med god utsikt, restauranter og rene(!) toaletter.

Det ble sagt at vi skulle besøke et gamlehjem. Men da vi kjørte med tuk tuk-ene tilbake til stranden, var det folk som enda ikke hadde fått med seg at vi allerede hadde passert gamlehjemmet. Gamlehjemmet lå rett nedenfor tempelet, og om man tittet inn, ville man få øye på flere gamle sengeliggende thaier der. Om du var en av de som ikke fikk det med deg, så kan du se det på bildene her.

Etter sightseeingrunden var det fremdeles tid for litt strandkos. Dvs bading, soling, mat og drikke. Så om skal være med på en fremtidig båttur til Koh Sichang i regi av Sjømannskirken, anbefaler jeg helt klart å bli med på sightseeingturen. Da får du både i pose og sekk – både sightseeing og strandkos. På båten hjemover ble det servert kaffe og kaker. Øyturen kostet 1100 baht inkludert båtturen, kaffe, kaker, frukt og diverse drikke. Vi var tilbake i Pattaya i 17-18-tiden.

 

Navnet “Koh” i Koh Sichang (เกาะสีชัง) er kjent for mange og betyr “øy”, men “sichang” er av uklar opprinnelse. Det finnes dog flere gjettninger på hva ordet kommer fra.

Reise til Koh Sichang på egenhånd?

Du trenger ikke vente til Sjømannskirken skal arrangere ny tur til Koh Sichang for å komme deg dit.

 1. Reis til Sriracha
  1. Fra Bangkok, ta buss fra Ekkemai bus terminal til Sriracha. Hopp av ved Robinson eller Koh Loi i Sriracha.
  2. Fra Sukhumvit road i Pattaya, ta baht buss mot Bangkok til endestoppet i Naklua. Så ta en ny baht buss videre derfra nordover til Sriracha. Alternativt ta en van (minibuss). Hopp av ved Robinson eller Koh Loi i Sriracha.
 2. Sriracha til Koh Loi. Dette er bare et par kilometer og man kan fint gå det stykket. Eller du kan ta en motorsykkeltaxi eller tuk tuk til havnen på Koh Loi. Det koster ikke mer enn 20-30 baht.
 3. Koh Loi til Koh Sichang. På Koh Loi går det rutebåter over til Koh Sichang.

Ellers kan du alltids sjekke alternativer på Lokaltransport-guiden.

Overnatte på øyen?

Hva med en litt annerledes natt? Øyen er såpass stor at man lett kunne tatt en utflukt hit et døgn eller to der uten å være redd for at det skulle bli kjedelig. Det finnes noen hoteller/resorter rundt omkring på øyen.


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x