Kulturkonsentratet Thai Thani

Thai Thani Arts and Culture Village

På Thai Thani Arts and Culture Village (ไทธานี หมู่บ้านวัฒนธรรมและศิลปะ พัทยา) kan du oppleve hele Thailands kultur på ett sted. Dette er en skikkelig kulturbombe hvor du kan både se og ta del i thailandsk håndverk, skikker, kunst og kultur fra hele landet. Det finnes flere områder i parken for forskjellige temaer. Thai Thani er en relativt ny attraksjon i Bangsaray rett sør for Pattaya.

På håndarbeidsområde er det en rekke med boder hvor du kan prøve deg på forskjellig thailandsk håndverk. Hver bod med sin egen vert. Bl.a. får du under veiledning lage din egen krathong. Denne slippes så ut i dammen, akkurat som ved ekte Loy Krathong. Så om du synes det er lenge å vente til Loy Krathong-dagen i november, har Thai Thani løsningen for deg. Ellers får du her også prøve deg på fruit and vegetable carving (grønnsaksskjæring), spille på tradisjonelle thailandske musikkinstrumenter, få tradisjonell urtemassaje m.m. Et minus er at der var flere håndverksaktiviteter der som var ubemannet, iallefall de timene vi var der, så vi fikk ikke prøvd ut alle aktivitetene.

På et annet område befant det seg et kunstgalleri. Utenfor var det en rekke med forskjellige hus i forskjellige byggestil etter stamme/geografi. Dette var replika-hus som man kunne man gå inn i.

 

Thai Thani var ikke minst populært for kinesere. På songkran-område var det først litt musikk- og danseoppvisning inkludert elefantshow (dessverre), etterfult av vannkrig. Man kan låne/leie songkran-drakter, som er blomsterdekorerte skjorter og bukser for denne anledningen. Dette så ut til å være et stort høydepunkt for kineserne ihvertfall. De som tok del i vannkrigen var både danserne og publikum som hovedsaklig var kinesere mens jeg var der. Men det var fritt frem for alle å kaste vann og bli søkk våt. Så om du synes det er lenge å vente til Songkran-dagene i april, har Thai Thani løsningen for deg. Denne oppvisningen med påfølgende vannkrig foregår omtrent hver time under åpningstid.

Som avslutning hadde vi en stor middagsbuffé med mat fra nordlandet. Noe godt, men mye sterkt. Til maten var det også massevis av show og dans med innslag fra mange forskjellige lokale kulturer.

Thai Thani ligger i Soi Nong Nooch rett før Nong Nooch Garden. Fra Pattaya kan du ta en baht buss til krysset ved Soi Nong Nooch. Deretter gå et par kilometer inn veien eller ta en motorsykkeltaxi. Selv fikk vi tilbud om å bli kjørt helt frem av sjåføren i baht bussen vi satt i for tilsammen 200 baht (om jeg husker rett), noe som var en veldig grei pris. Så om det ikke er mange i baht bussen, er det å avtale en pris med baht bussen for å kjøre deg til målet også en mulighet. Attraksjonen er dessverre ikke gratis, men vi fikk rabatterte billetter fre Colour of the East-festivalen et par uker i forveien. Det var ellers et fint og interessant sted å tilbringe noen timer en rolig søndag.

Det finnes også en Thai Thani resort. Om den resorten har tilknytning til denne attraksjonen er jeg ikke sikker på, men de ligger et lite stykke unna hverandre.


(annonser2)

Ting å gjøre i Pattaya

Ingen andre steder i Thailand skaper så stor debatt som akkurat Pattaya. Noen elsker byen, andre hater den. Og mange har sterke meninger om byen uansett om de har vært der eller ei. Byens rykte er selvfølgelig ikke ufortjent, for det kryr av barer, fyll og prostitusjon av alle tre kjønn. Stranden er kjent for å være […]

Mer...

Ting å gjøre i Pattaya

Ingen andre steder i Thailand skaper så stor debatt som akkurat Pattaya. Noen elsker byen, andre hater den. Og mange har sterke meninger om byen uansett om de har vært der eller ei. Byens rykte er selvfølgelig ikke ufortjent, for det kryr av barer, fyll og prostitusjon av alle tre kjønn. Stranden er kjent for å være […]

Mer...
  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments