Hei.Lurer litt på en sak her.Til dere som er ufø…


Arild Sørheim 3:18pm Nov 19
Hei.Lurer litt på en sak her.Til dere som er uføretrygdet,Hvor mye sitter dere igjen med utbetalt i bath i mnd,etter skatt betalt til norge,god helseforsikring,evt frivillig medlemskap folketrygden.Vet at dette kan variere fra person til person,men hadde vært kjekt og få en diskusjon om dette

Henrik Neegaard 3:29pm Nov 19
Blir jo litt som å spørre hva folk tjener.. Du kan jo bryte isen med å fortelle ?

Morten Tollefsen 3:37pm Nov 19
Et annet spørsmål, er jo hva klarer dere å leve på. pr mnd. dere som bor fast! tenker da på faste utgifter, siden forbruk er ganske så individuelt. hilsen en som så smått har begynt å planlegge å flytte nedover etter hvert.

Audun Sævik 3:49pm Nov 19
Huskeregel nr 1:
Du bruker mer penger i Thailand enn Norge.
Hilsen 10 års fartstid på Jomtien.
På bøgda, billig men faen så kjedelig!

Thorbjørn H Olsen 3:53pm Nov 19
er det ikke rundt 30% en må beregne på trygd pensjon i totalt skatt/avgift- vet ikke men bare spør- så vist en da har 55000 i lønn og så trygd 66% av det så er det ca: 35750,- så skatt 30%= 25025,- kroner netto i måneden-med den kursen som er nå blir jo det x 4,10=102600 bath

Arild Andreassen 4:25pm Nov 19
Bruker en vett, kan man leve av 15000 og av 25000
Selv har jeg 25000,- brutto, leilighet i Norge og i Thailand, betaler skatt og forsikring(ca 1600 pr mnd) i Norge og klarer meg veldig bra

Ove Todal 4:26pm Nov 19
Hvis du fortsetter å skatte til Norge, så blir utbetaling noenlunde det samme, minus de ekstra kronene til frivillig medlemskap i folketrygden. Og man får vel en grei helseforsikring til rundt 2000 kr mnd.

Bjorn Dimmen 11:23pm Nov 19
Du må avklare med NAV om en eventuell reduksjon av trygda når du flytter til et land med lavere levekostnader. Dette gjelder ikke pensjon men kan være aktuellt for uføre trygd. Det va ei sak med en på Filipinene som fekk redusert trygd pga lavere levekostnader…husker ikke kor eg las det..men det va på et eller anna forum.

Stein-Roger Larsen 11:27pm Nov 19
Pga helseproblemer med dertil nedleggelser av firma og påfølgende økonomisk tap, sitter jeg bare igjen med mellom 10 og 12.000 norske pr m. Men etter at jeg flyttet til Isan oppleves dette slett ikke dårlig, og gir meg romslig nok økonomi til og reise til Pattaya innimellom for litt sosialt påfyll. Kostnader til strøm og vann er en tiendedel av prisen der nede, og husleien 1/5. Jeg har også reist nord i landet, og der var det faktisk enda billigere enn her, vel og merke som turist, så da uttaler jeg meg ikke om bokostnader. Neste år regner jeg med bedre råd siden jeg da kan få justert skattetrekket mer korrekt, og at det er mange små investeringer jeg har tatt i mitt første år, feile og rette, som jeg senere slipper. Men beregn mer forbruk første året enn hva du selv tror du kan klare deg på, og beregn også at du kanskje ønsker og flytte på deg for og se hvor du trives best. Du får den type mat du ønsker over hele Thailand, så det er ikke ett problem. Lykke til, og velkommen!

Terje Long Noatt Leknes 1:50am Nov 20
Bor langt inne i skogen og trives utroligt bra.Men så trives jeg i naturen og sammen med de 600 i landsbyen er dette drømmeplassen.Tar en tur til Pattaya en gang i mellom ,men etter å ha gnud ræva på barkrakker i 3-4 dager er jeg klar for å reise hjem til det virkelige Thailand-:))))))))

Aage Ellingsen 2:45am Nov 20
Hmm uføretrygdet?? Hva med jobb

Terje Kjernlie 3:55am Nov 20
Det er privat.

Olav Aakernes Smith 4:13am Nov 20
Hva andre kan leve for eller hva jeg bruker er uvesentlig. Ved flytting til thailand kan en redusere skatten i Norge paa Nav-ytelser ved aa benytte skatteavtalen etter aa ha oppholdt seg her 180 dgr innen ett aar. Da kan en redusere skatten i Norge med relativt store beloep. Du sier du har 24500 kr brutto og da kan du komme svaert positivt ut om du oppgir en del av denne til beskatning i Thailand. Dett er en enkel prosess og mange har spart mye penger. Hvis du reduserer inntekten i Norge med 170000 kr, vil du spare ca 48000 kr i norsk skatt. I tillegg maa du betale litt skatt i Thailand, litt avhengig av fradrag og valutakurs. Ca 10000 kr i Thai skatt, totalt spart 38000 kr.

Bjorn Dimmen 5:15am Nov 20
Kan man da "velge" å oppgi noe av inntekten til Thailand og trekke det fra brutto inntekten i norge? Eg har forstått det slik at det er det beløpet som er betalt til Thailand som kan trekkes ifra skatten i norge. Så dersom man har 300.000 i brutto og blir ligna i norge for 75000 i skatt. men har oppgitt noe av inntekten til Thailand slik at man betaler 10000 hit. Så blir det 65000 i skatt til norge
Håper at eg tar feil….Har allerede meldt flytting men betaler kun skatt til norge

Olav Aakernes Smith 5:19am Nov 20
I foelge lign. ABC’en er det bostedslandet som er ansvarlig for at dobbeltbeskatning ikke skjer. Skatteavtalen maa brukes optimalt for at det ikke skjer og det er egentlig ditt ansvar. DVS det er du som oppgir hvor mye du vil skatte for i Thailand! Ikke skattekontoret i Thailand! Men du vil ikke oppgi mer enn 1 mill netto hit pgav bruttoskatt i Thailand overstiger bruttoskatt i Norge (Under forutsetn av at avtalen benyttes og overfoering skjer).

Bjorn Dimmen 9:02am Nov 20
Da ser det ut som det er sjema RF-1150B Nedsetting av inntektsskatt på lønn man ska benytte. Så da er det bare å regne seg frem til optimal beskattning.???

Leif Aase 9:06am Nov 20
Jeg blir trekt ca 90.000 kr i skatt i året av min uføretrygd men jeg kommer ikke til og flytte til thailand om jeg så kunne blitt null skatteyter

Sigur Syvertsen 9:11pm Nov 20
Noen skriver at de bruker mer penger i Thailand enn de ville gjordt i Norge. Det forstår jeg ingen ting av, selv om en bor i Pattaya. Da Må en i såfall ha en livsstil som ikke er helsemessig forsvarlig – eller har ikke noe annet å gjøre enn og tulle bort pengene. Jeg er sånn midt på treet pengemessig men klarerr allikevel å forsørge en hel familie på 4 voksne og 2 småunger. Bor i sør, som er en del dyrere enn i nord, men har klart å finne en nyopppusset 2 etg. leilighet til 3500 baht pr. mnd. + strøm og vann. Vi lever godt og har stort sett til det vi trenger.. Om en tilpasser seg inntektene kan en klare seg bra på mindre enn det en skulle tro.

Ove Todal 9:16pm Nov 20
Sikkert noen som bor i feriemodus på ett eller annet horhus 😉

Ove Todal 9:18pm Nov 20
Ser at hvis man oppgir 750.000 baht til beskattning, så er det ikke rare skatten å betale, og det bør man da kunne leve godt på (62.500 baht i mnd) overfører man det i januar og oppgir det til beskattning så høres det berre lækkert ut

Arild Sørheim 9:25pm Nov 20
Ove Todal Hvordan er er det hvis man gifter seg med thaidama,vil man da få sarfradrag og havne i skatteklasse 2?

Ove Todal 9:26pm Nov 20
forstår det som man får fradrag for kone, og evt svigers som man forsørger + barn man forsørger

Ove Todal 9:27pm Nov 20
se på denne http://www.rd.go.th/publish/6045.0.html

Arild Sørheim 9:37pm Nov 20
Så er det vel også sånn at etter 5 år som registrert gift,så vil hun få 50-60 prosent av trygda den dagen jeg ligger i den hvite kassen ?

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments