Koh Tao et dykkeparadis

Hvis du planlegger å reise til Thailand for å oppleve noe av det som foregår under havflaten, bør Koh Tao være ditt neste reisemål. Øya ligger omlag 80 kilometer nord for Koh Samui, og er en veldig liten øy, men med fantastisk natur både over og under vann. På Thai betyr Koh Tao skilpadde øya, da det formelig vrimlet av skillpadder her litt tidligere. Backpackere oppdaget dette paradiset for rundt 25 år siden, og det har i dag utviklet seg til å bli et feriested for dykkere, både for erfarne og nybegynnere.

Noen gode hotel og overnattingssteder på øya er for eksempel Koh Tao Coral Grand Resort, Sensi Paradise Beach Resort, Anankhira, Cabana eller View Point Resort. Mange enkle bungalower finnes også, bergnet for de som reiser med ryggsekk og kanskje har et begrenset budsjett. Et ypperlig sted å bo for dykkere, er på den lille øya utenfor Koh Tao nemlig Nang Yuan. Her finnes det et hotel som heter Nang Yuan Island Dive Resort og dette er et sted du helst vil ha for deg selv, og ikke dele med andre. Her er det bygget små bungalower på knauser rundt om, for å bevare strandlinjen slik den opprinnelig var.

Dykking i dette naturskjønne området, er en opplevelse for selv de mest drevne dykkere. Her kan man treffe på skillpadder, spekkhoggere, triggerfisk, revhaier, hvalhai, barrakudaer, sjøhester og fantastiske korallrev. Koh Tao er annerkjent som kanskje det beste stedet i hele Thailand for å bedrive denne fantastiske aktiviteten som dykking jo er. Hvis du ikke trives med tanker, bør en tur med snorkel i hvert fall testes ut. Du kan ta et PADI dykkerkurs på øya, det grunnleggende heter Open Water Diver. Da vil du bli satt inn i det mest grunnleggende om livet under vannet. Prisene ligger på omtrent halvparten av hva som er vanlig i Norge.

Hvis noen i familien ikke holder på med dykking, er det uansett masse å fylle dagene med. Utflukter med longtailbåter kan anbefales, thai masasje på stranden er deilig og avslappene, sykkel eller mopedutleie gjør at du kan utforske øyen på egenhånd, men reis ikke hit for å feste, da mange legger seg tidlig ettersom de skal ut å dykke tidlig på morgenen. Alt i alt et storslagent reisemål så det er bare å ønske god ferie til Koh Tao!


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments