Enforcer – Svensk Heavy Metal i Bangkok

Det er ikke hverdagskost at europeiske metalband kommer til Thailand. I motsetning til Japan, er metalmiljøet og metalband fra Thailand ikke stort å snakke om. Det svenske metalbandet Enforcer var i Asia i november i forbindelse med sin From Beyond World Tour og stod på scenen på The Rock Pub i Bangkok onsdag den 4. November. Ettersom man allerede var i Bangkok på den tiden, var oppmøte omtrent en selvfølge. Det var også mitt første visitt på The Rock Pub, en av Bangkoks (og kanskje Thailands) få rockebarer – en liten, svett og intim pub, i samme stil og størrelse som Inside eller kjelleren i Garasje i Bergen. Det er enkelt å komme hit ettersom den ligger rett ved BTS-stasjonen Ratchathewi.

Billettene kostet 1000 THB per person i døren, omtrent 240 NOK. Dette er helt på Skandinavisk prisnivå for et band på denne størrelsen. Enforcer er et ungt, vitalt og energisk melodiøst metalband som spiller retro-metal, slik metal hørtes ut på 80-tallet. Her er en av favorittlåtene mine:

Etter første låt, fikk bandet tekniske lydproblemer. Det tok omtrent 20 minutter før de var klare igjen til å fortsette showet. Enforcer gjorde en grei rett-frem-jobb, og foruten litt preik og forsøk på å få publikum med seg, gjorde de egentlig ikke så altfor mye av seg. Etter konserten var det mulighet for å ta en pils og en prat med bandet i baren.

Lydklipp fra de fleste låtene følger under. Kvaliteten er dessverre ikke spesielt god.


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments