Den beste frokosten i badebyen

La Pomme Bar Café

Ihvertfall i følge dem selv, så dette måtte da prøves. La Pomme Bar Café er en forholdsvis ny frokostkafé (åpnet 2014) med mange forskjellige frokostmenyer. Menyen består hovedsaklig av frokostmenyer fra Norge, Italia, Thailand og mange andre land, men de har også litt andre ting enn frokoster på menyen. Har i skrivende stund vært her fire ganger for å prøve litt forskjellige frokostmenyer. Felles er at drikken er inkludert i menyen og består av et lite glass juice og en liten kopp kaffe eller te.

Italiensk

På mitt første besøk satt jeg meg utendørs og valgte en italiensk frokost som var omelett med spinat, toast, pålegg, tomat og mozarella, appelsinjuice og kaffe. Når jeg bestilte, ble jeg spurt om hvordan jeg ville ha eggene og hva slags brød jeg ville ha. Det mørkeste brødet var det jeg ville ha, men særlig mørkt eller grovt synes jeg ikke det var etter min standard. På hyllen ved siden av der jeg satt var de tyske bladene Der Farang og Hallo Das Magazin tilgjengelig som jeg bladde i mens jeg ventet på maten. Hun ene servitøren kom i tillegg ut med dagens Bangkok Post til meg, så det skulle ikke mangle på lesestoff iallefall.

Glasset med juice synes jeg var litt vel sparsomt, så måtte ta små slurker hele tiden så jeg ikke satt igjen tørst uten drikke. Jeg ble fortalt at det kostet 60 bath for et stort glass med juice, men jeg kunne få et ekstra glass med juice gratis. I stedet for å få påfyll, kom servitøren ut med et ekstra halvfullt miniglass med juice. Greit nok det, men hadde nok foretrukket om jeg bare kunne fylle på glasset mitt selv etter behov fra en kanne eller en kran istedetfor å måtte spørre etter nytt glass hele tiden.

Regningen var på 199 bath. Betalte med en 500-lapp, så egentlig burde jeg fått tre stk 100-lapper og én 1 baths-mynt. Ikke overraskende nok fikk jeg 2 stk 100-lapper og den siste 100-lappen delt opp i småpenger. Det å dele opp vekslepengene i småpenger er noe mange barer og restauranter gjør så det skal bli lettere for kunden å gi tips.

“Norsk”

Nasjonaldagen vår var andre gangen jeg var her og denne gangen valgte jeg å heller sitte inne med air con, enn i saunatemperaturen utendørs. Ettersom jeg ikke kom meg opp tids nok til å rekke Sjømannskirkens 17.mai-frokost, kompenserte jeg det med å bestille en Norwegian breakfast. En utenlandsk mann som jeg antar at var den franske eieren, kom bort til meg etter at jeg hadde bestilt og ga meg beskjed om at det var for sent å bestille frokost på denne tiden, men skulle la det gå for denne gang. Da maten kom, ble jeg noe overrasket, ettersom dette ikke lignet så veldig på typisk frokost som jeg spiser hjemme i Norge. Den lignet heller mer på den forrige italienske frokosten jeg hadde. Men la gå. Maten så jo god ut den, og smakte godt gjorde den også. Etter en nærmere observasjon på regningen, så det ut som om servitøren rett og slett hadde gitt meg feil meny. Det står jo faktisk “Balkan Breakfast” der, mens Norwegian ikke er nevnt.

Yoghurt

Min tredje og foreløpig siste frokost på La Pomme var en müsli. Denne menyen er også avbildet på en av reklameplakatene deres utenfor restauranten. Müslien var pent dekorert med oppskjærte både røde og grønne epleskiver, bananer og dragefrukt. I stedetfor melk, tror jeg det var det vaniljeyoghurt. Minijuicen og minikaffeen kom en god stund før frokosten, så jeg hadde god tid til å drikke opp før maten kom. Regningen tikket inn på 139 bath, og som vanlig ble de siste vekslesedlene delt opp i masse småmynt. Stappmett ble jeg ikke, men det er vel ikke nødvendig å alltid bli heller. For min lille mage, holdt denne frokosten i nesten to timer før jeg ble sulten igjen. Men store gutter måtte nok ha bestilt to fat.

Norsk

Første gangen jeg bestilte norsk frokost, ble jeg servert balkan frokost istedet ved en feiltakelse. Jeg var nysgjerrig hva en norsk frokost på en fransk restaurant i Thailand ville være, så jeg gikk tilbake og gjorde et nytt forsøk på å bestille en norsk frokost. Resultatet ser du på bildene under:

 

Annen info

 • La Pomme ligger i Thappraya Road, Jomtien. Rett nedenfor Thepprasit-krysset og et par hundre meter ovenfor Linda’s.
 • Nettsted: Facebook
 • Stengt nå

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  1 Comment
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Dani

  Successen varte ikke så lenge ser det ut til. Et bilde fra juni/juli 2016.