Bueskyting i badebyen

Pattaya Archery Club

Det er ikke mangel på aktiviteter som finnes i Pattaya, så dersom man skulle gå lei av all badingen for en stund, er bueskyting et alternativ. Det er flere muligheter for bueskyting i Pattaya. Det uvitende turister flest gjør som vil skyte med pil og bue er antakelig å gå på en skytebane og betale en god sum for å skyte littegrann. Det jeg gjorde var å heller ta noen prøvetimer i en bueskyteklubb. Da møter man også dedikerte bueskytere istedet for verter som egentlig er turistguider og ikke bueskytere.

Jeg hadde aldri prøvd denne type bueskyting før, men hadde littegrann erfaring med Kyudo, japansk bueskyting som på mange måter er veldig forskjellig fra vestlig bueskyting. Buene som ble brukt i denne klubben er profesjonelle olympiske buer med balansestenger, sikte, stativ og det hele.

En treningsøkt varer i to timer, fra 10.00 til 12.00. Første gangen jeg møtte opp i klubben, kom jeg en time for sent. Instruktøren Erik Hearn mente dessverre det var for liten tid igjen til å gi noen praktisk introduksjon. I stedet fikk jeg en god prat med han og han fortalte en masse om bueskyting, om utstyret, om sikkerheten og viste meg stoff i noen bueskyteblader. Han sa han ville “advare” meg om at i tilfelle jeg skulle bli hektet, så ville et fullt utstyr koste meg rundt 30.000 bath (5-6000 kr), men i begynnelsen var det greit nok å låne utstyr fra klubben. Etterhvert vil man kjøpe sitt eget utstyr, gjerne bare selve buen til å begynne med, også bygge på med balansepinner, sikte, stativ osv. etterhvert. En av grunnene til å eie sitt eget utstyr er at man mener at buen former seg etter kroppen til eieren når det brukes mye, slik sko og klær former seg etter kroppen til den som har det på seg. Derfor er det hverken helt idéellt å låne eller låne bort en bue. Han hadde tydeligvis holdt på med idretten i veldig mange år. Neste gang møtte jeg opp presis og fikk litt praktisk opplæring. Først måtte jeg bruke lang tid på å få inn de grunnleggende bevegelsene riktig med bare buen før han ville gi meg noen pil å skyte med. Så etter mye øving med de samme bevegelsene om og om igjen, med stadige justeringer, fikk jeg endelig tildelt en liten bunke piler å skyte med. Her stod vi på rad og skøt pilene våre mot målet. Når alle hadde fått skytt sin ladning, ble en kommando ropt som signaliserte at det var klar bane til å gå ut i terrenget og hente pilene. Slik fortsatte det med litt justeringer og småprat innimellom. Pauser tok man når man følte for det.

Medlemmene var for det meste mannlige expatter og thaidamene deres i tillegg til en thaimann i rullestol, men klubben er åpen for alle. Jeg ble aldri offisielt medlem og var her bare 5-10 ganger uten å trenge å betale noe. Hadde jeg gått flere ganger hadde jeg nok måttet ut med et medlemsgebyr. 

Dersom du har lyst å prøve bueskyting, så kom deg først til Pattaya Shooting Park (PSP). Bueskyterklubben heter Pattaya Archery Club (PAC) og er lokalisert inne i PSP, men hører ikke til PSP og er en selvstendig forening. Når du kommer frem til PSP, så er det en bygning med resepsjon rett ved parkeringsplassen. Men denne resepsjonen hører til PSP som også har bueskyting. Dersom du spør etter bueskyting der, så vil du måtte betale en god sum for å skyte på egen hånd. Prisene for bueskyting på PSP er 500 bath for en halvtime, 700 for en hel time og 1500 for en hel dag. Men ikke la deg lure. I stedet for å gå inn resepsjonen til PSP, så gå rett forbi, til venstre langs vannet. Går du hundre meter frem slik at du har vannet på venstre side, så vil du finne bueskyteklubben på høyre side. For å komme hit fra Jomtien hadde det vært enklest med en egen bil eller moped. Ettersom jeg ikke har noen av delene, brukte jeg taxi som kostet meg 150-200 bath. Et tips er å printe ut eller ta bilde av kartet som er linket til under så det blir lettere å finne frem, både for deg og for taxien. Det var varmt der, så husk å ta med vann. Heldigvis er det opp til flere vifter i taket i basen. Skulle du glemme vann, så er det også å få kjøpt i resepsjonen til PSP.

 

Dette innlegget ble først lagt ut på Danimania. Eventuelle oppdateringer vil bli gjort på denne siden.


(annonser2)

Ting å gjøre i Pattaya

Ingen andre steder i Thailand skaper så stor debatt som akkurat Pattaya. Noen elsker byen, andre hater den. Og mange har sterke meninger om byen uansett om de har vært der eller ei. Byens rykte er selvfølgelig ikke ufortjent, for det kryr av barer, fyll og prostitusjon av alle tre kjønn. Stranden er kjent for å være […]

Mer...
  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  1 Comment
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments

  […] NB! Oppdatert versjon av dette innlegget finner du på Thaipost.no. […]