Dagbladet slår til mot Kaarespartybar

Dagbladets overskrift: På Kåres Partybar i Pattaya kan kundene kjøpe fri de ansatte jentene fra skiftet **
Ja se det, her har Dagbladet som ellers har så stor kulturforståelse plutselig og på en bevistløs måte ingen kulturforståelse i det heletatt. Om dette skyldes at avisen er forut inntatt, en dårlig skjult rasisme mot det asiatiske samfunn eller bare uvitenhet er vanskelig å si. Ihvertfall har de innhentet en uttalelse fra en advokat i Norge som mener at Terje kan rammes av hallikparagrafen. Jeg har selv betalt barfine for en kvinne jeg møtte i en bar og det er ingen hentydninger til sex i det å betale bareier barfine. Barfine er direkte knyttet mot driften av baren og er en kompensasjon for tapt arbeidskraft. I Norge har vi samme ordningen ved at en får trekk i lønn om en tar fri fra jobben da går det derimot direkte på arbeidstaker. De ansatte i baren yter den servicegrad bar eier finner nødvendig for å kunne være konkurransedyktig i et marked med mange tilbydere. At en bareier gir en av sine dyktige medarbeidere fri for kvelden etter å ha blitt invitert med ut på byen svekker naturlig nok både servicegrad og effektivitet i baren overfor de resterende gjestene denne kvelden. En bareier i Thailand kan som i Norge nekte en ansatt å ta fri, men risikerer da å kunne miste både den ansatte og kunden videre.

Det må også nevnes at det jobber både kvinner og menn i barer, de fleste bareiere godtar barfine eller kompensasjon som det heter på norsk, når en gjest inviterer en ansatt med ut på byen. At en bareier godtar å få redusert servicegraden ved å gi en ansatt fri bygger mye på kulturen, men også på forventet fleksibilitet overfor gjestene. En arbeidsgiver i Norge ville hatt store problemer med å holde på sine ansatte om han forholder seg på en rigid måte til fellesferie eller motsetter seg at ansatte får fri utenfor offentlige høytidsdager. Det er helt normalt også i Norge å "ta seg fri" (som det heter) når en har planer for en dag eller gjerne en uke. At Dagbladet på en indirekte måte presenterer Terje som en potensiell hallik er både missforstått og grenser til injurie.
Her har dagbladet henrettet kulturrelativismen. Kanskje like greit å benytte anledningen til å nevne for Dagbladet at å være nudist betyr altså ikke at en oppsøker gruppesex når en går på stranden.(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments