Trtadition Park – Moro for kinesere

Thai Traditional Park

Det var bare helt tilfeldig at kom over et skilt på veien det stod “Thai Trtadition Park 200 M.” på veien fra China Town walking street i Najomtien, sør for Pattaya. Uten å vite noenting om parken, visste jeg med en gang nøyaktig hva det var for noe som lå 200 meter fra meg. Men mine antakelser måtte bekreftes og nysjgerrighet tilfredsstilles. Så vi tok oss en tur bortom.

En parkeringsplass med store turistbusser tyder på at her er det mange kinesere. Stavefeilen var heldigvis ikke beholdt på inngangsporten. Det ordentlige navnet er Thai Traditional Park (สวนประเพณีไทย). Ingen billettluke eller pengeinnsamlere var å se, så det var bare å spasere rett inn. Og akkurat som forventet, er denne turistattraksjonen en park bestående av utstillinger og aktiviteter fra forskjellige elementer fra thailandsk Utenom oss, bestod gjestene her utelukkende av kinesiske turistgrupper og alle skilt rundt omkring i parken er på engelsk og på kinesisk. Så er det noe som er spesielt med denne parken i forhold til tilsvarende parker, er det kanskje det at den er spesielt tilrettelagt for kinesiske turister, men alle kan komme.

Vi begynte med en runde i frukthagen. I bakgrunnen overhørte vi musikk, latter og skravling fra ivrige kinesere. Her i hagen var det busker og trær for forskjellige “thailandske” frukter som mango, papaya, rambutan, ananas, guava, jackfruit og mye mer. Spesielt med denne frukthagen er at alle buskene og trærne bærer frukt året rundt. Så hvordan får gartnerne av hagen det til? Fruktene i hagen her er nemlig falsk frukt alt sammen! Tar man en nærmere titt på fruktene, ser man det er plastikkfrukt som de har hengt på trærne.

Etterhvert beveget vi oss mot songkran-arenaen. Det var her musikken og latteren fra kineserne kom fra. Songkran er en årlig thaifestival som innebærer mye vannkrig. Men på denne arenaen har turister mulighet til å prøve seg på litt sonkgran-feiring (vannkrig) året rundt. I Thai Traditional Park kan man delta i noen av de mest typiske thailandske aktivitetene. Andre aktiviteter her består er loy kratong, elefantriding (dessverre), krokodillemating m.m. Dessverre kom vi litt i seneste laget, da aktivitene og showene var allerede i ferd med å avslutte da vi kom litt over femtiden på ettermiddagen.

En attraksjonspark utenfor Pattaya hvor turister (hovedsaklig kinesere) kan få oppleve mye forskjellig thailandsk tradisjon på ett sted.https://thaipost.no/thai-traditional-park/

Slået op af Kong DaniTirsdag den 15. august 2017

Alt i alt, fra skrivefeilen på veiskiltet, frukthagen med kun falske frukter, satsing på kun kinesiske kundegrupper og mangel på engelskspråklig markedsføring, gjør at denne turistattraksjonen fremstår noe kunstig og billig, og laget kun for å underholde kinesere. Et noe bedre alternativ er Thai Thani Arts and Culture Village. Men jeg skal ikke gi denne parken her total slakt. For det ene kom vi som nevnt like før de var i ferd med å pakke sammen så jeg fikk ikke opplevd parken i sin fulle prakt. Bilder fra denne uoffisielle Facebook-siden gir et mye mer imponerende inntrykk enn det vi fikk fra vårt korte visitt. Og i motsetning til Thai Thani, er det gratis inngang her.

Vil du besøke parken, anbefales det av overnevnte grunn å komme senest 16:30. Stengetid er kl 18.00. Fra Pattaya Sukhumvit road, kjør inn Soi Na Jomtien 13.

 


(annonser2)

Ting å gjøre i Pattaya

Ingen andre steder i Thailand skaper så stor debatt som akkurat Pattaya. Noen elsker byen, andre hater den. Og mange har sterke meninger om byen uansett om de har vært der eller ei. Byens rykte er selvfølgelig ikke ufortjent, for det kryr av barer, fyll og prostitusjon av alle tre kjønn. Stranden er kjent for å være […]

Mer...
  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments