Svipptur til Surat Thani

Surat Thani (สุราษฎร์ธานี) er en provins og en by i Sør-Thailand. Dette er del 2/3 av reiserapporten som begynte med Pattani og endte med Hat Yai.

Etter et par netter i Pattani, tok vi turen til Pattani jernbanestasjon som lå en halvtimes mopedtur utenfor sentrum. Toget var en time eller to forsinket, noe de sa var helt normalt for thaitog. Min venninne ville sitte på økonomiklassen for å få luft fra åpne vinduer i stedetfor fra air condition. På enkelte stopp som f.eks. Hat Yai, ble vi bombadert av selgere fra alle kanter og hjørner som prøvde å selge alt fra risretter og snop til sigaretter og klokker. Noen av disse selgerne solgte fra stasjonen gjennom vinduene, mens mange andre kom inn i vognene og gikk frem og tilbake. Da vi etter mange timer i toget endelig ankom Surat Thani jernbanestasjon, så jeg noe jeg omtrent ikke hadde sett på flere dager – faranger (vestlige turister). Grunnen til at det er turister i Surat Thani, er for at de kommer fra eller skal videre til turistøyer som Koh Samui, Koh Tao eller Koh Pangan.

Etter to netter i Surat Thani, skulle vi ta nattoget tilbake til Pattani. Toget skulle komme kl 1, men kom ikke før i 3-tiden, og det var omtrent ikke et ledig sete på toget. Vi hadde ikke setereservering, og toget var dermed merkelignok gratis.

Vi sov hos en venninne av min venninne, en liten kjøretur utenfor sentrum. Stedet vi bodde var på et litt avsidig liggende plass, så man var avhengig av bil for å komme noen sted. Første natten var vi på et utested som hadde åpent lenge etter offentlig stengetid, noe de kunne ettersom sjefen visstnok var sheriffen selv. Ellers hang vi litt på bilpimpeverkstedet “Jumper Car” som noen venner av min venninne jobbet på.

Fikk ellers dessverre sett lite av Surat Thani. Men litt bilder fra rundt omkring fikk jeg nå tatt.


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  4 Comments
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments

  […] Svipptur til Surat Thani Oppdatert 6 timer siden […]

  trackback

  […] Svipptur til Surat Thani Oppdatert 2 dager siden […]

  […] NB! Oppdatert versjon av dette innlegget finner du på Thaipost.no. […]

  […] for turen var to netter i Pattani, tog til Surat Thani og to netter der, tog tilbake til Pattani og en natt til der, også siste natten i Hat Yai. Virket […]