Svigersønnen fikk låne bilen min i går kveld fo…


Espen Andreassen 3:17pm Nov 28
Svigersønnen fikk låne bilen min i går kveld for å holde bestemoren, som bor en time unna, med selskap en natt, siden hun måtte være alene. Han kom hjem i kveld slukøret, fordi han hadde blitt stoppet i kontroll. Han innrømmet at han hadde kjørt for fort, så han betalte pent det politiet forlangte, men politimannen fikk øye på en pose med Salapao (små kaker) som lå i forsetet. Han forlangte å få dem også, i tillegg til boten. Svigersønnen min turde ikke annet enn å gjøre som politimannen forlangte, men hadde tårer i øynene når han fortalte dette her i sted siden det var bestemor som hadde kjøpt disse kakene til ham.

Slike ting skjer her hele tiden og man kan syte og klage så mye man vil uten at det hjelper så mye, virker det som. Men han karen under her har skjønt det. Lag en video, helst få politimannen på film og kan du si det du mener på thai, da får du oppmerksomhet her. Han har 6 millioner views på den videoen der nå.


Roar Rebner 3:42pm Nov 28
Farang pris.

Gunnar Alvheim 3:45pm Nov 28
Ha ha… Fikk nylig bot for å ha kjørt for fort; "step out of the vehicle", sa han. Jeg ble satt til bords med en "fullmektig" som noterte alle nødvendige opplysningene i boten. Jeg spurte om jeg måtte på politistasjon eller om jeg kunne gjøre opp der. Han smilte og ba meg vente. Jeg begynte så smått å ta frem en tusen-bahter for å slippe evt. å gå på politistasjonen. Men han sa vent. Og til slutt sa han at jeg måtte betale 200 baht. Jeg måtte spørre en gang til om det virkelig var 200 baht og fikk se boten. Jeg betalte og fikk kjøre videre. En del Thaier sto i køen med sine 200 baht klar, og ventet utålmodig på å få boten utskrevet. Disse så passelig holden ut, og eneste fortvilelsen som var å ane var all tiden de kastet bort. Jeg ble dernest stoppet igjen i neste kontroll, og det ble påpekt at jeg ikke hadde klistret merket for betalt årsavgift i ruten. Jeg skyldte på min kone, og viste den forrige boten, og da ble jeg bare viftet videre. Men synd med salapaoen til svigersønnen. Han får kjøpe nye på 7/11. Har vert med å måtte betale bot med å kjøpe M150 til alle politifolka som hadde kontroll; røk på 7 flasker. Så trafikkpolitiet er grei på landsbygden. Blir stort sett alltid vinket vekk når de ser Thai-førerkort og svarer på alt på Thai. 🙂

Kurt Jonassen 4:14pm Nov 28
Politiet er utrolig snille i Thailand ? Det er min erfaring etter 5 år her. Har fått noen bøter, men alle er korrekte ?

Rolf Egestad 4:22pm Nov 28
Politiet er banditter og landeveisrøvere

Svein Moen 4:57pm Nov 28
Når jeg bodde i pattaya vart jeg stoppet 2-3 ganger i mnd.
Aldri noe problem med thai førerkort

Terje Stein 5:56pm Nov 28
Samme som Svein sier. Og en gang ble jeg og fruen stoppet i Pattaya Klang på scooter..Police kikka på meg og begynte å kjefte på madammen, etter en stund vinket han oss videre. Hun forklarte at han likte ikke at jeg hadde gullkjede rundt halsen og ville at hun skulle få meg til å ta det av pga tyver som sliter dem av når de kjører forbi og det kunne bli farlig.Aldri blitt stoppet når jeg kjører bil, vinket igjennom alle kontrollposter Så de er nok bedre en sitt rykte.

Geir Helge Ruud 9:25pm Nov 28
I nabolandet Kambodsja der ble jeg stoppet for å kjøre på rødt lys(med vilje så politiet) De ville bare ha 15 $, da ble samboeren sint som ett lemen og de diskuterte høyt! Det endte opp med 4$ men ingen kvittering! 20 kmt over fartsgrensen ble 2$ med kvittering 🙂

Stein-Roger Larsen 12:07am Nov 29
Jada, har fått bot æ og fordi jeg hadde "feil" farve på lastestroppene som holdt motor boken på plass på lasteplanet til pickupen? Hallo! Ka vi sku gjort uten havet, sku vi ha bært båten ? Å prøv f… ikkje be mæ reise heim te Norge før at æ påstår purken i Thailand e korrupt, det e dem, finito! Men her i Isan e alle høflig og behandles med gjensidig respekt, men slik e det ikkje overalt, og det må være akseptert å si det uten at det kjæm en eller anna fjott av en bedreviter og hute dæ heim tel Norge? Seriøst administrator, synes slik oppførsel ødelegger en ellers go følelse på ett flott forum, men synes det e trist om noen skal skremmes bort av slike nettroll.. bør ikkje du som administrator vurdere å stenge slike ute? Æ synes det e trist om så skulle bli nødvendig, Men det e enda tristare om du som adm lær enkeltindivider ødelegge denne nettsida, og æ veit om folk som har kutta den ut enda dem bor her i Thailand pga dette.
En kar fra Finnmark så en gang tel mæ: Pris Herren din Gud før at kua ikkje har vinga slik som måsen, tenk ja skit som hadde kommet da!

Rune Lisether 12:30am Nov 29
Jeg ble stoppet en gang i Bangkok for tilsynelatende å ha skiftet felt for tett på et lyskryss – krysset hvit sperrelinje. I tillegg hadde jeg ikke gyldig førerkort den gangen.
Onkel forlangte 1700 bath og normalt så har jeg lagt 200 bath i passet, men jeg hadde bare 150 bath i småpenger og det ville han ikke godta. Etter 5 min diskusjon med madamen og sånn passe sur, så tok han de 150. 🙂

Gunnar Horpestad 1:28am Nov 29
Han har 6 millioner views????
Stemmer nok ikke

Jukka Kellman 1:52am Nov 29
Men….de 2 ganger jeg har fått bot, fikk jeg papir med meg og bedt om å gå til politistasjon for at betale. Jeg gjorde aldri det og inget hendte.

Espen Andreassen 2:06am Nov 29
Jeg kan vel kanskje utdype at jeg bor 60 km øst for Korat by og svigersønnen min er en thai gutt på 21 år som var alene i en 5 år gammel pickup.

Når jeg har blitt stoppet selv av politiet har jeg alltid møtt blide fjes og ikke opplevd noe lignende, eller noe annet negativt egentlig.


Terje Kristoffersen 2:40am Nov 29
Stoppa I storkontroll nær Chayapom en gong. Både militær og politi. Dottera vår I ekstase I baksetet Såg både politi og soldatar på en gong. Enda md at politiet og soldatar byrja å danse for ho før dei vinka oss vidare.

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments