Sparetips for flyturen

Få rabatter på flybussen

Tar du flybuss til/fra flyplassen i Norge, kan du spare penger ved å 1) kjøpe tur/retur-billett istedet for enveisbillett og 2) forhåndskjøpe via app eller webside istedet for på bussen. Et eksempel: Anta dere er to voksne og to barn som reiser t/r fra Bergen sentrum. Dere benytter dere av ingen rabattordninger.

 • Mor: 115 x 2 = 230 NOK
 • Far: 115 * 2 = 230 NOK
 • Sønn: 95 * 2 = 190 NOK
 • Datter: 95 * 2 = 190 NOK
 • Totalt: 840 NOK

Dere bestiller tur/retur (rabatt1) og gjør det via web eller app (rabatt2).

 • Mor: 170 NOK
 • Far: 170 NOK
 • Sønn: 140 NOK
 • Datter: 140 NOK
 • Totalt: 620 NOK

Dette gjelder flybussen fra Bergen til Flesland. Sjekk med din egen flybuss, da det kan være andre rabattordninger som gjelder der. Link til Flybussen.

Velg lavsesong

Reis under lavsesongen (februar – oktober). Da er både fly og hoteller billigere enn under høysesongen.

Velg økonomiklasse

Jeg har reist med Norwegian på både business og økonomiklasse. Det er nok litt individuelt, men selv synes jeg ikke det er verdt å betale så mye ekstra for litt mer luksus på flyet. Jeg foretrekker å heller bruke pengene i Thailand.

Ta med niste

Ved å ta med egen matpakke i stedetfor å bestille mat på flyet, så sparer man 250,- per vei, eller 500 NOK t/r. Reiser du med en familie på fire, blir dette 2000 kr ekstra. For den summen kan man få 200-250 thailandske ris- eller nuddelretter. Jeg kjenner ikke til alle lovene på alle flyselskap, men Norwegian har i allefall bekreftet for meg at det er ingen problem å spise medbragt mat ombord.

På hjemturen tar jeg med en bunke med sandwicher fra Subway. Disse holder seg helt fint på en 12 timers reise uten kjøleskap, men sausen kan lett gjøre ting litt grisete og klissete. Merk at Subway på flyplassen er en del dyrere enn ellers i landet, så en fordel er å kjøpe de i Bangkok rett før man reiser ut til flyplassen. Samme regel med flytende væske gjelder også på flyplassene i Bangkok.

Ikke betal for vann

Ta heller med en tomflaske eller to som du fyller på på en av restaurantene på flyplassen i stedet for å kjøpe dyrt vann på flyet.

Når man skal hjem igjen fra Thailand, kan man bli litt overrasket når man kommer til flyplassen og ser prisnivået på drikkevannet etter at man har blitt vant med at en halvliter vann koster under 10 baht i Thailand. Vel, på flyplassen er ikke 100 baht uvanlig. Subway på flyplassen selger vannflasker for 35 baht som er blant det billigste vannet på flyplassen. Ved terminalen er det en brusautomat som også har vann for 35 baht. Men billigst er det gratis drikkevannet som er utenfor toalettet ved terminalen. Dette gjelder altså Suvarnabhumi flyplass, Bangkok.

Reiser du med Norwegian og på tross av denne oppfordringen likevel klarer å glemme å ta med vann, så er det forstsatt en mulighet for gratis vann ombord. Spør en kabinansatt etter vann, og du får et plastkrus med vann i, gratis.

Logg alltid inn

Når du bestiller fra et nettsted, alltid opprett konto om du ikke har det fra før, og logg inn. En grunn til det er at du hos mange reiseselskap kan spare opp bonuspoeng sålenge reisen blir registrert på din konto. Disse bonuspoengene kan komme til nytte senere.

Pakk lett

Reis uten innsjekket bagasje og spar ytterligere 500 NOK.

Ikke velg sete

Ikke reserver sete og spar 250 NOK hver vei. Om det er mellomlanding på din reise, så er det ytterligere 70 NOK hver vei å spare – totalt 640 NOK å spare på å ikke forhåndsreservere et sete. Et sete er et sete og strengt tatt er alle seter det samme, like gode/dårlige. Selv liker jeg å sitte ved vinduet så jeg kan se ut ved takeoff og landing. Bakdelen er at det er vanskeligere å bevege meg, da jeg må vekke de to som sitter vedsiden av meg om jeg vil strekke på bena eller sjekke livet på doen. Å sitte ytterst inntil gangen gjør det enklest å komme seg ut, men betyr også at man må reise seg oftest. En grunn til å ville reservere sete er at man kanskje vil sitte sammen med noen man kjenner. Men det går an å velge sete ved innsjekk eller på automat på flyplassen uten ekstra kostnad, så lenge det er ledige seter der. Om man kan ta den risikoen at det kanskje muligens ikke er ledige seter sammen og det ikke er veldig viktig at man absolutt må sitte sammen for en hver pris, så har man spart 640 NOK eller 60-70 ris-/nuddelretter.

 

Innlegget er under utvikling.


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments