Så var skatten betalt for denne gang. Hyggelig va…


Eirik Holten 7:31am Mar 30
Så var skatten betalt for denne gang. Hyggelig var det også, i motsetning til i fjor, hvor vi hadde litt av en diskusjon på det lokale skattekontoret, der vi fikk oss fortalt at vi bare kom der og gjorde det vanskelig for dem. Det er vanskelig for oss også, for vi må ha det rett ovafor både RD i Thailand og skatteetaten i Norge. Sår til sinns tok jeg derfor en telefon til en overordnet funksjonær på regionkontoret, som vi har hatt mye hjelp av. Hun tok de lokale i skole og fortalte, at slik behandler man ikke folk som kommer frivillig for å betale skatt – "Dere er her for å hjelpe dem !" Vi var spente da vi troppet opp i dag, men det var det ingen grunn til, for vi ble møtt med bare smil og hjelpsomhet. Takk til RD !

Kay Ernst Eriksen 7:42am Mar 30
Bare smil og hjelpsomhet i Chonburi !

Rune Eriksen 7:45am Mar 30
Det er så GODT å høre at det løser seg ved litt kommunikasjon……..

Mjohan Kalstoe 8:00am Mar 30
Litt sent å få sendt til Norge nå. For å få skattereduksjon må de ha fått de 2 sertifikatene innen 31.mars.

Petter Olaussen 8:04am Mar 30
Disse skannes og legges med selvangivelse i Norge. Selvangivelsen får en 31 mars. På altinn.no

Kay Ernst Eriksen 8:06am Mar 30
Jeg sendte til Norge i mai 2015 skjemaene for skatteåret 2012 og det var ingen problemer. Måtte betale 1,5 % strafferente til Thailand fordi jeg betalte for sent. ( 27 mndr. )
Men det må leveres korrekt skjema ! Det tok ca 6mndr. før ny avregning var utført.

Kay Ernst Eriksen 8:11am Mar 30
Hvis du er i Thailand så kan du sende skjemaene som vedlegg på en email til skatteetaten. ( det har jeg gjort )

Eirik Holten 8:16am Mar 30
Appropos skjema RD har lagt ut en del interaktive skjema på sine nettsider, blant annet P.N.D. 91 på engelsk. Svært nyttig ! http://download.rd.go.th/fileadmin/download/english_form/PIT91_080359_eng.pdf

Olav Aakernes Smith 9:45am Mar 30
Lag PDF av alle relevante vedlegg og last dem opp som vedlegg til s/a, det er det greieste. Det kan ogsaa gjoeres i forbindelse med endring av skattekort. Dette gjoeres enkelt paa Altinn (s/a) og skatteetaten (sk.kort). Har man ikke printer selv, kan alle butikker som selger printere eller datafirmaer hjelpe dere for en liten seddel…

Olav Aakernes Smith 9:50am Mar 30
Vedlegg foelger samme frist som s/a. Hvor du har dine opplysninger fra skjoenner jeg ikke Mjohan Kalstoe.. R.0.22 har gyldighet i 3 maaneder og kan trygt sendes inn etter 31. mars. Dersom det gaar ut paa dato kan det enkelt skaffes et nytt.

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments