Reise alene?

Hvordan er det å reise alene til Thailand?

Det kan være mange grunner til at folk reiser alene. Kanskje ingen andre bekjente har tid, penger, lyst eller stor nok interesse. Så hva gjør man da, reiser til Danmark istedet eller dropper hele ferien? Å reise alene kan gi mer frihet, men kan også bli litt kjedelig. Selv trives jeg godt i mitt eget selskap og trenger ikke ha masse folk rundt meg døgnet rundt, men på det punktet er det mange som er ulik meg. Hadde jeg aldri vært i Thailand før, ville jeg nok stusset litt med å reise alene, men nå som jeg er godt vant og kjent med rutinene, reiser jeg gjerne alene om jeg ikke har noen å reise med. Men selv om du ikke har noen å reise med, finnes det likevel flere muligheter.

Finne en reisepartner

En mulighet er å la være å reise alene og å finne en reisepartner eller travel buddy. Det finnes egne sosiale nettverk beregnet på at folk kan treffe andre mennesker som også søker noen å reise sammen med. Noen av disse nettstedene er:

Få nye thaivenner (eller date)

Finn thaivenn eller -kjæresteMulighet 2 er å reise alene, og treffe noen mens man er i Thailand. Det finnes sosiale nettsteder som er laget for at utlendinger og thaier kan finne hverandre. Disse nettstedene er nok først og fremst beregnet for å finne en date eller den store kjærligheten, men de fungerer også utmerket til å finne venner. Det er bare å lese profilene til brukerne eller kontakte de, så finner man fort nok ut hva de er ute etter. For kvinner er disse tjenestene gratis (selvfølgelig…). For menn koster det en liten slant for å få fullt utbytte av de, men de kronene burde ikke være et hinder for å få en bedre ferieopplevelse, og er etter min mening både et bedre og billigere alternativ enn å kjøpe seg en venn (også kjent som prostituert), noe mange utlendinger i Thailand velger å gjøre. Det finnes mange nettsteder for å finne thaivenner eller -kjærester, men mange av de er digitale spøkelsesbyer. De mest kjente og populære er disse tre:

Og mindre her er Ladyboy Kisses og Thai Kisses.

ThaiCupid og ThaiLoveLines sies å være mest seriøse. En fordel med de er at det ikke er noen brukbar gratis versjon for menn, noe som gjør at det er langt færre menn i forhold til kvinner der, noe som selvsagt bare er en fordel for menn. På ThaiFriendly får menn en gratis versjon, med noen begrensninger, bl.a. at man må vente 10 minutter etter hver sendte melding. Å måtte vente så lenge etter hver melding man sender, kan til tider være litt frustrerende i lengden, og det øker ikke akkurat sjansen på noe treff når man svarer så tregt. Det at det finnes en slik teoretisk brukbar gratisversjon for menn der, gjør at det også er langt flere menn der, som igjen skaper større konkurranse. Om du ikke har all verdens tid, kan det derfor være lurt å bli betalende medlem på et av disse nettstedene for en måneds tid f.eks.

Det finnes også apper som Badoo, Beetalk, Tango, Tinder, ThaiJoob m.m. Problemet med disse appene er at det enten er veldig dårlig mann-til-dame-rating, eller at det kryr av pågående ladyboys eller at appene er oversvømt med reklame.

For å holde kontakten med thaier, så er beste metoden å bruke Line, da dette er vedsiden av Facebook Messenger den mest populære chatte-appen i Thailand. Line er et Skype-lignende program som finnes både som app for smartphone og som PC-program.

Bli kjent med andre turister

Er du på et turiststed, er det ellers relativt lett å bli kjent med andre turister på f.eks. farang-barer. Befinner du deg i nærheten av Pattaya er Sjømannskirken et godt alkoholfritt alternativ til å møte folk. I tillegg til åpen kafé og ukentlig program, holder de også jevnlig andre arrangementer som båtturer, konserter, quiz, foredrag, m.m. På svenske Facebook-grupper om Thailand er det dessuten stadig noen som ønsker å treffe andre svensker som enten skal fly den og den datoen, eller som befinner seg på det og det stedet. Noe slikt har jeg ikke sett mye av på de norske gruppene. Ellers kommer det jo også an på hvor sosial og utadvendt man er.

Bli med på arrangerte turer

Det finnes også flere reisebyråer som arrangerer komplette ferieturer hvor alt fra fly, hotell og aktiviteter er inkludert i pakkeprisen. Om du allerede er i landet og har ordnet deg hotell selv, finnes det også massevis av arrangerte turer som starter i landet. På slike turer vil man nok bli godt kjent med de andre deltakerne i gruppen. Noen reisebyråer som arrangerer arrangerte ferieturer til og i Thailand er:

En annen mulighet er nettstedet og appen Meetup hvor man kan finne organiserte sammenkomster kategorisert etter sted og tema.

Har du reist alene til Thailand før? Hva foretrekker du? Legg gjerne igjen en kommentar under.


(annonser2)

Forberedelser til Thailandsturen

Før du reiser til Thailand er det noen ting som kan være kjekt å huske på, og noen ting som er veldig viktig å huske på. Uansett om du aldri har vært i Thailand før eller har vært der mange ganger, kan du sikkert plukke opp et tips eller to her. Artikkelen vil bli oppdatert etterhvert. […]

Mer...
  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments