«Nye uføreregler gir store kutt i uføretrygden….


Sigur Syvertsen 10:34pm Nov 1
«Nye uføreregler gir store kutt i uføretrygden. Flere tusen trygdede vil få betydelig mindre å rutte med når sakene dere skal omregnes etter nye uføreregler. Dette skjer selv om forutsetningen fra Stortinget var at de som ble berørt av uførereformen skulle sitte igjen med ytelser på samme nivå som tidligere,» sier Harald Olsen, som er medlem av Demokratene i Vest Agder.

«Årsaken er at de nye uførereglene får tilbakevirkende kraft når uføregraden justeres for dem som var delvis uføre før reformen trådte i kraft 1. januar. Var du delvis ufør før 1. januar 2015 og blir helt ufør i dag, risikerer du å tape store beløp,» forklarer han, og fortsetter:

«Endringen er at den tidligere bruttopensjonen er ikke lenger med i grunnlaget for folketrygden. Alt i alt gjelder dette mange tusen personer. De rammes av ulike varianter av endringen i reformen. Noen av endringene slår inn på de samme menneskene. Da blir effekten stor samlet sett før skatt. Dersom du for eksempel har vært 30 prosent ufør i noen år, og deretter blir 100 prosent ufør, legges ikke inntekten fra de 30 prosentene inn som tidligere inntekt. Da får du et lavere inntektsgrunnlag, og det utgjør ganske mange penger tapt. Sykepleierforbundet sier at de forventer at Departementet nå ser på de konsekvensene endringene får for enkelte. Blant årsakene til at folk får mindre er uklare samordningsregler mellom avtalefestet pensjon (AFP) og uførepensjon. En ny nedre grense på 20 prosent uføregrad gjør at pensjonen forsvinner for de siste 20 prosentene når arbeidsevnen/inntekten kommer opp i 80 prosent av tidligere inntekt».

«Demokratene i Norge er ikke de eneste som over lengre tid har påpekt at den borgerlige regjeringen siden forrige valg har ført en konsekvent usolidarisk politikk mot de svakeste i samfunnet. Med disse endringene sparker regjeringa de som allerede har en vanskelig økonomisk situasjon, det synes vi i Demokratene ikke er en verdig politikk fra en regjering som har profilert seg på at de skal ha en sosial profil,» avslutter han.


Hans-Petter Kristiansen 10:37pm Nov 1
Vedlegget ikke tilgjengelig

Ove Todal 10:41pm Nov 1
Er det rykter om å øke inntektsgrense, eller baht i banken?

Hans-Petter Kristiansen 10:44pm Nov 1
Sigur Syvertsen burde fikse slik at alle kan se det

Janerik Lindborg 10:55pm Nov 1
venter spent på hva?

Flemming Tollefsen 11:16pm Nov 1
Ingen kan se svaret/grunnen.

Ola Slåttelid 11:54pm Nov 1
Baff…..

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x