Når du er rik. Det er stadig diskusjoner i Norge…


12:00am Jan 1
Når du er rik.

Det er stadig diskusjoner i Norge og blant menn som er gift med thai kvinner, om penger og status. I Norge må en milliardær gå ut til media og presisere at rike også er gode mennesker, en tullete forklaring på at det kan være synd på folk som har mer penger enn de noen gang kan bruke opp. I Thailand er det motsatt, har du penger får du alt og full respekt. Desto finere bil du har og i tillegg et stort hus og en pen søt liten kone, da bukker og neier alle.

En merkelig resultat i et samfunn som er buddhistisk, der måtehold står høyt. Dette har jeg aldri forstått, og det vil nok ta lang tid før jeg kan se denne sammenhengen. En buddistmunk har bare sin oransje kortel og en bag av tøy som det han kan eie. Jeg tror Norge er mer buddistisk enn Thailand med hensyn til etikk og moral. Det ikke enkelt å komme godt ut av å sprade rundt og kaste penger rundt deg i Norge.

Min kone sitter i Thailand og er verken rik eller fattig og jeg stiller spørsmålet hva ønsker du fra meg når jeg kommer ? Svaret var, kan du ta med melkesjokolade fra Norge som jeg kan gi til min mor og naboer. Et rørende svar synes jeg, hun ville ha sjokolade som hun skulle gi bort. Ikke alle thai damer tenker på penger og gull.
Min tenkte på sjokolade. Det gjorde meg litt rikere.


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x