Jeg sitter på hytta i Trøndelag og dermed blir d…


12:00am Jan 1
Jeg sitter på hytta i Trøndelag og dermed blir det ingen nye thai historier for tiden. Men jeg deler noen gamle, ser at flere som ikke har lest dem før liker det.

Orgelet som har vært på Hawaii.

Det ettermiddag og jeg rusler ned til sjappa på hjørnet og ser sitter Sven Huff-huff som vanlig. Jeg kjøper en boks øl og setter meg ned, det er uteservering på denne kiosken. Han hilser lett og så er det stille, slik er det hver gang. Sven er ikke en mann med mange ord og han er sliten, det er vel derfor han sier huff så mye.
Han har kjempet mot kreften i elleve år, men han sier han er frisk nå. Han ser ikke frisk ut, han er så mager at beina nesten ikke bærer han når reiser seg for å gå hjem. Denne dagen begynner han å snakke til meg. Han forteller meg om orgelet som det ikke er lyd i lengre. Jeg sier at jeg kan se på det men understreker at jeg ikke er ekspert på området. Da kommer historien om hans liv, tausheten er brutt.

Jeg var så glad i min mamma, sier han. Selv om det var min pappa som gav meg orgelet og lærte meg å spille og deretter tok meg ut i verden. Jeg kunne ikke elske han, sier han og ser tomt ut i lufta. Jeg savner min mamma fruktonsvært. Vet du hva hun hadde gjort? Hun hadde spart flere millioner uten å si et ord, ingen visste noe før hun var død. Hun hadde jobbet stille til sin siste dag og spart alt.
Min pappa tok meg med til Las Vegas da jeg var 20 år gammel. Vi spilte på casinoer og restauranter, og det gikk bra. Noe av suksessen var nok fordi hans far var halvbroren til en stor artist på den tiden. Paul Anka. Sven glimter til og sier, du kan få møte han, han kommer hit i november, han har en dame her i byen. Men først må du fikse orgelet, han smiler for første gang siden jeg møtte han for en måned siden. Du må vite jeg har spilt over hele verden og de siste årene på klubber her i Thailand, jeg har jo vært sjuk.

Vet du, jeg har en videokassett med meg og Elvis. Joda det er kongen selv, fra Hawaii, jeg spilte orgel på konserten Aloha Hawaii. Nå begynner historien å ta noe av synes jeg og dreier samtalen over noe mer jordnært og spør: Vil du ha en øl til? Det får så være med Paul Anka og Las Vegas, men Elvis? Forresten har ikke han Anka en svensk kone?

Sven stirrer ut i lufta som han har gjort før og blir stille. Kanskje drømmer han om Hawaii, Las Vegas og om Elvis. Jeg vil prøve å fikse orgelet hans og finne en løsning på å få sett videoen, selv om det hele var en drøm fra en ensom svenske tapt i en liten by i Thailand.


(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments