Liten advarsel og et spørsmål. En bekjent av meg…


Dani Besserwisser 3:59am Feb 18
Liten advarsel og et spørsmål. En bekjent av meg var på vei til Thailand via Heathrow med enveisbillett og uten visum. Han ble stoppet av British Airways ettersom han ikke hadde returbillett fra Thailand. De var heller ikke behjelpelig med å la han bestille en tur til Kambodsja på stedet innenfor de 30 dagene man får og han mistet dermed flyet videre. Istedet lot de han kjøpe flybillett hjem igjen til Norge.

Så spørsmålet. Er det utreisebillett eller returbillett som kreves om man reiser uten visum? Utreisebillett høres mest logisk ut for meg, men jeg vil gjerne ha en kilde på det.


Jon Kanon Døvle 4:12am Feb 18
Jeg opplevde det samme med Quantas fra Australia til Thailand for to år siden. Noen flyselskaper er veldig strikte, mens fra Norge har jeg kjøpt enveis bilett mange ganger. SAS, Finnair, KLM, Air France, Luftwaffe, osv.
Problemet for flyselskapene er om du blir stoppet i immigrasjonen i Thailand så er det flyselskapene som plikter å bringe deg hjem igjen. Dvs de taper en flybillett. Jeg har personlig aldri hatt problemer med å komme inn i Thailand uten retur, men jeg vet om andre som har det, så det er nok best å ha det.

Sveinung Skaatan 4:24am Feb 18
Må selvfølgelig ha utreise billett,skal kunne framvise returbillett men blir sjelden spurt om det når du kommer til Thailand.Fra noen land krever dei att du har returbillett før du får reise. Fra Kamerun måtte vi vise retur billett ellers så fikk vi ikke reise til Thailand.
Er vel noen få land som krever at du har retur billett.

Roy Tim Timothy 4:33am Feb 18
Jeg reiste med Qatar sist og de er ganske strenge på det. Men behjelpelige. Jeg hadde allerede kjøpt en billett til Siem Riep, men hadde booket med feil måned og de kunne ikke godkjenne. Men check-in mannen booket en utreisebillett for meg til Myanmar på stedet 🙂

Roy Tim Timothy 4:34am Feb 18
Norwegian bryr seg forøvrig ikke om dette.

Geir Atle Larssen 4:42am Feb 18
Sjekk visumreglene på nettet til det aktuelle landet man skal til. Har hørt at noen flyselskaper forlanger at du har returbilletten i orden. Der bør man sjekke med flyselskapet. For meg har aldri dette vært noe problem. Men, jeg har da også hatt både visum og billettene i orden på forhånd.

Finn Raudskjegg Hallberg 5:02am Feb 18
Reiste med swiss nå før jul, hadde retur etter 32 dager. Måtte «krangle» litt for å få reise.

Sven Camp 5:05am Feb 18
Reiser uten retur til LOS. Med M entry og årsvisum. Vet jo ikke hvor lenge jeg blir noen ganger.

Eilef Vatnedal 5:09am Feb 18
hvorfor reise til Thailand uten returbillett kan jo ikke være der på ubestemt tid så allikevel

Tom Egil 5:25am Feb 18
Det med retur bilett er bare tull, finnes jo mange løsninger man ikke velger og kjøpe retur bilett til, feks at man reiser tilbake med seilbåt, reiser videre til Kina og tar den trans sibirske jernbanen tilbake, skal kjøpe sykkel og ta turen eller man ikke har bestemt dato, helt sikkert andre ting også.

Eilef Vatnedal 5:27am Feb 18
det er da ikke tull med returbillett da det er noen som jobber i dette landet og som må hjem igjen til en bestemt tid

Finn Raudskjegg Hallberg 5:29am Feb 18
www.thaiembassy.com/thailand/changes-visa-exempt.php
Punkt # 2

Jack Norman 5:39am Feb 18
utreisebillett, du kan jo reise hvor du vil, det billigste er stort sett phuket – kuala lumpur, selv om du ikke skal til phuket

Finn Raudskjegg Hallberg 5:45am Feb 18
Det jeg har gjort er å booke returbillett, men ikke betale den. Og skrive ut bookingen, og ha den klar visst det blir spørsmål.
Også lagt ved «falsk» billett når jeg har søkt om turist-visum.

Jann Andreassen 6:06am Feb 18
Jag har reist till og fra Thailand i ca 5 år, og bare med enveisbillett. Har alldrig hvert noe problem . Derimot vet jeg folk som reiser fra ex. England att de krever returbilett

Jack Norman 6:18am Feb 18
utreise

Johnny Dahl 6:35am Feb 18
Ja British Airways er strenge? Men de kan da ikke forlange en retur billett til landet man reiser i fra. Om man har billett til et naboland til Thailand, skal vel det være godt nok.

Olav Nilsen 10:07am Feb 18
Ja alle gjerrige gjør det neste gang så kjøper dere tur retur i Thailand det bli billigere.fortsatt en fin dag til dere alle olav

Jann Andreassen 11:56am Feb 18
Jeg har reist till og fra Thailand nå i 12 år. Ett år reiste jeg 9 gg. hit.

Jann Andreassen 11:58am Feb 18
Vill ikke si att jeg er dårlig opplyst om biletter.Utan att att skrive för mye om det, og uten att skryte, så tror jeg att jeg kjenner till dette bedre en de fleste

Magne Rabben 12:11pm Feb 18
ingen problem med enveis biletter,har gjort det mange ganger fra brazil til bkk

Brynjar Håkstad Isaksen 12:58pm Feb 18
Har reist 2 ganger til Thailand på enveis billett, da med BA og Cathay – var ingen spørsmål om jeg hadde returbillett…

Hans-Petter Kristiansen 2:10pm Feb 18
Reglene er krystall klarre. Immigration KAN nekte deg innreise hvis man ikke har returbillett og man ikke har fått visum på ambassaden på forhånd. Dette har vært oppe mange ganger før så nå er denne tråden stengt. Kommentarer etter denne vil bli fjernet //Admin

Peranker van der Weele 2:28pm Feb 18
Det som trådstarter innleder med viser at det er forskjellig praksis ute og går,du kan bli nektet.
Jeg fløy også enveis med Norwegian en gang,så hørte jeg historier slik som innledningen forteller.
Nå kjøper jeg t/r til ca. den datoen jeg tror jeg skal hjem. Så må jeg betale en sum hvis jeg skal forandre den.
Prisen og lengden på varighet det er også forskjellig fra selskap til selskap.
Minste jeg har betalt er 600kr,dyreste 2000kr.
Angående åpen bilett så er det og forskjellig fra hvilke selskap man tar,men det koster alltid mer med en åpen enn å forandre en
t/r bilett.
P.S. Få alltid bekreftelser på slike ting på Mail.

Herregud,eg har ikkje skrevet så mye på ein gang siden eg hadde straffelekser på ungdomsskolen.
Ha ein goe kvell å ikkje sleng ukvemsord te kverandre.


Hans-Petter Kristiansen 4:00pm Feb 18
Greit. Nå et denne tråden stengt.

(annonser2)

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments